Delen:

2019: Belangrijke (en leuke) veranderingen voor werknemers.

Een nieuw jaar gaat altijd samen met veranderingen, zo ook voor de hardwerkende Nederlander. Om het jullie iets gemakkelijker te maken hebben wij een aantal belangrijke, maar ook leuke, veranderingen van 2019 op een rijtje gezet.

(Minimum)loon

Net als de afgelopen jaren stijgt het minimumloon. Dit jaar stijgt het met 1,34%. Naast de stijging van het minimumloon is er voor alle hardwerkende Nederlanders goed nieuws. In 2019 gaan alle werknemers er salaris technisch op vooruit!

Degene die er het meeste op vooruit gaan, zijn de werknemers die tussen de 24.000 en 48.000 per jaar verdienen. Zij gaan er met twee tot drie procent op vooruit. De reden voor de stijging wordt grotendeels veroorzaakt door een herziening van het belastingstelsel. Momenteel wordt er namelijk gewerkt met vier verschillende schijven, maar vanaf 2021 worden dat er twee.

Vaderschapsverlof

Mocht je in 2019 trots vader worden dan heb je, ten opzichte van vroeger, geluk! Waar het voorheen normaal was om twee dagen betaald verlof te krijgen bij de geboorte van je kind, is vijf dagen nu de standaard! Een positieve verandering, maar in Zweden doen ze er een flinke schep bovenop. Wist je al dat kersverse ouders in kersverse recht hebben op 2 weken vrij na de geboorte van hun kind én ook nog eens 480 dagen ouderschapsverlof mogen verdelen?! Lees hier meer.

Pensioen

Veel mensen hebben kleine pensioenen opgebouwd, bij bijvoorbeeld bijbaantjes. Toch kan het zo zijn dat deze opgebouwde euro’s verdwijnen. Per 2019 komen de pensioenen van minder dan 2 euro per jaar te vervallen. Pensioenuitvoerders kunnen kleine pensioenen van meer dan 2 euro en minder dan 474,11 euro bruto per jaar samenvoegen met je huidige pensioen. Bron: ABP

Btw-tarief

Deze verandering heeft niet zozeer alleen betrekking op de hardwerkende Nederlander, maar geldt voor iedereen. Het lage btw-tarief stijgt van 6% naar 9%. Zo stijgen de kosten voor je boodschappen, water, geneesmiddelen, boeken, maar ook voor diensten. Zo betaal je meer voor sportactiviteiten, de kapper, de fietsenmaker en musea. De verhoging van de salarissen komt dus goed van pas!

Jij?

Meer sporten, afvallen, minder drinken, stoppen met roken of wellicht een nieuwe baan? Veel mensen eindigen 2018 en starten 2019 met een zelfreflectie. Veel van ons staan stil bij 2018 en wat zij in 2019 willen verbeteren. Dit merken wij ook aan het aantal sollicitaties. Langhenkel-Talenter denkt graag met jou mee. Wij kijken graag samen naar een nieuwe kansen en mogelijkheden. Naast onze vacatures bieden wij ook persoonlijke begeleiding en opleidingen aan. Zo kunnen wij samen kijken naar een positieve stap in het nieuwe jaar! Nieuwsgierig? Bekijk dan onze vacatures of stuur een open sollicitatie.

Delen:
Top