Heeft jouw gemeente al een integrale aanpak ontwikkeld voor personen met verward gedrag? De opdracht van het Schakelteam blijkt voor veel gemeenten een pittige klus. Hoe werk je samen met veel verschillende ketenpartners aan een vraagstuk waarin kwetsbare personen centraal staan? Dat vraagt om een goede samenwerking en een aanpak waarin gedacht wordt vanuit de inwoner met verward gedrag.

Intro

Om gemeenten met dit vraagstuk te ondersteunen ontwikkelde Langhenkel-Talenter in co-creatie met DisGover de Serious Game: Verward!?! In een op maat gemaakte interactieve sessie bieden we spelenderwijs inzicht in de rol van ketenpartners bij verward gedrag en komen we samen tot handvatten voor een betere samenwerking. De spelers werken samen aan een ultiem doel: een gelukkige cliënt.

Spelregels

In het spel speel je als ketenpartners samen aan een gemeenschappelijk belang; de personen met verward gedrag. Door samen vragen te beantwoorden, discussies te voeren en overeenstemming te bereiken over de aanpak stijgt of daalt de persoon met verward gedrag op de geluksmeter. Zo stimuleert het spel discussies over het inhoudelijke onderwerp en over de samenwerking tussen de verschillende partners in de keten. Het spel leent zich daardoor ook uitstekend voor een casus of ketenoverleg. Het spel komt standaard met een aantal generieke persona’s, maar kan ook worden ingezet voor geanonimiseerde bestaande casuïstiek uit de alledaagse praktijk.

Kortom:  een sterk spelconcept waarbij samen met ketenpartners vragen worden beantwoord over processen, meldingen, de cliënt centraal stellen, en andere complexe punten in de samenwerking.

Doel van het spel

Serious gaming is een vernieuwende en bewezen aanpak voor het oplossen van complexe vraagstukken. Door in een  andere setting, op een nieuwe manier aan de slag te gaan met het vraagstuk kijk je met een frisse blik en een heel ander perspectief naar het probleem. Je leert je ketenpartners nóg beter kennen en zet gezamenlijk in op een optimale samenwerking!

Speel the game!

Is er nog meer goed nieuws? Zeker: Vanuit Langhenkel-Talenter biedt Actieteam Verward!? De mogelijkheid om geheel verzorgde spelsessies te organiseren binnen gemeenteland.  De aangeboden sessie vergt geen intensieve voorbereiding of voorkennis en met 2-3 uur is de tijdsinvestering te overzien. Na afloop bespreken we de resultaten en delen we tips en tricks op maat gemaakt voor de gemeente. Klinkt goed, toch? Neem voor meer informatie en de mogelijkheden contact op met mnap@langhenkel-talenter.nl / 06-82507517.

Serious gaming. Serious Fun: it’s gonna be great.