Delen:

Als recruiter ligt iemands toekomst in jouw handen

Hoe het is om als recruiter bij Langhenkel-Talenter te werken? Wie kan ik dat beter vragen dan de recruiters zelf? Arjen Wildvank is meer dan twee jaar recruiter bij Langhenkel-Talenter en vertelt je graag alle ins en outs van het recruitmentvak. Onderstaand vind je het interview met Arjen, hierin vertelt hij waarom hij voor recruitment heeft gekozen, waar het takenpakket uit bestaat, wat het zo interessant maakt en wat zijn grootste uitdaging is!

De keuze

Arjen studeert communicatiemanagement en weet als geen ander dat communicatie een belangrijk component is voor de functie, recruiter. “Het is een mooie eerste stap voor mijn studie. Als recruiter kom je eigenlijk alle soorten communicatie tegen verbale communicatie en non-verbale communicatie. Je schrijft wervende teksten, je bent in gesprek met kandidaten en let hierbij ook op lichaamstaal. Daarnaast ben je als recruiter een echte netwerker, jouw netwerk is heel belangrijk en daar moet je ook met zorg mee omgaan.”.

Het takenpakket

Zoals bovenstaand te lezen krijgt een recruiter met alle vormen van communicatie te maken, maar dan ben je er nog niet. Binnen Langhenkel-Talenter krijg je als recruiter een hoge verantwoordelijkheid. Je benadert potentiële kandidaten, gaat het gesprek met ze aan en neemt kandidaten aan. Verder ben je een echte teamspeler, netwerker en kan je meerdere ballen in de lucht houden. Arjen vult aan: “Als recruiter ben je een echt people manager, wat het ook zo mooi maakt! Iemands toekomst ligt in jouw handen, dat is een hele verantwoordelijkheid waar ik altijd met zorg mee omga. Onlangs is er bijvoorbeeld een kandidaat, die ik al jaren spreek, begonnen met een traineeship bij ons! Ze had al ontzettend veel interesse in de traineeship, maar het was elke keer niet het juiste moment. Ik had haar beloofd dat wanneer een traineeship over een maand zou starten dat ik haar bel om te kijken naar de mogelijkheden. Wat blijkt! Volgende maand start ze met de traineeship en is ze ontzettend dankbaar dat ik haar elke keer netjes op de hoogte hield. Gaaf toch?!”

Wat maakt recruitment interessant

Recruitment is een vak apart, je krijgt te maken met meerdere belanghebbende waar je rekening mee moet houden. “Recruitment is ontzettend afwisselend, je moet soms wel tien ballen in de lucht houden en er ook geen één laten vallen. Valt er één? Dan is de kans groot dat er meerdere vallen. Je moet voornamelijk rekening houden met vraag en aanbod. Jij moet de werknemer matchen met een opdrachtgever en iedere opdrachtgever is anders. De één zoekt een dynamische werknemer die het voortouw neemt, terwijl een andere opdrachtgever juist op zoek is naar een blauw (gestructureerd) persoon die analytisch  sterk is. Het succes als je deze match weet te vinden, dat geeft echt voldoening!”, aldus Arjen

Waar je over moet beschikken

Iedere recruiter is anders, zo ook Arjen: “Voor mij bestaat recruitment uit maatschappelijke vaardigheden, maar ook commercie, persoonlijke aandacht en teamwork. Ik stimuleer en ondersteun graag teamleden, ben sociaal opmerkzaam en kan goed luisteren. Dat samen bevordert de communicatie en de teamgeest. Ik zie het als mijn missie om te achterhalen waar iemands drive, kans of doel ligt en hoe we deze kunnen benutten. Dit geldt voor zowel mijn teamleden als de kandidaten.”.

Ben jij een toekomstmaker?

“Ik voel mij zeker een toekomstmaker, je hebt als recruiter de toekomst van een kandidaat in handen. Ik wil via persoonlijke aandacht en interesse mensen een toekomst geven waar zij naar streven. Als recruiter heb ik de mogelijkheid om mensen die kans te geven, wat voor mij  ook het mooiste onderdeel van recruitment is.”.

Wij zijn altijd op zoek naar recruiters en toekomstmakers! Benieuwd naar recruitment of wil je solliciteren? Bekijk dan de vacature! Wil je geen recruiter, maar wel een toekomstmaker worden? Bekijk dan onze website: www.toekomstmaker.com

Delen:
Top