Delen:

‘Ik vind het belangrijk om te weten waarvoor ik iets doe.’

Ik ben adviseur Sociaal Domein en daarnaast projectleider SROI, social return on investment. Toen ik vijf jaar geleden bij Langhenkel-Talenter begon dacht ik: dit is belangrijk. Bij verschillende gemeenten werden we gevraagd om mee te denken over sociale componenten van grote contracten. Ik zag destijds kansen om daar als organisatie ook meer mee te doen. Mijn manager en directeur vonden het een goed idee en ik ging er gelijk mee aan de slag. Het is iets wat ik zelf aandroeg en waarvoor ik vervolgens de ruimte kreeg.

Maak ik hiermee de wereld een stukje mooier of fijner?
Ik houd wel van initiatief nemen en uitgedaagd worden, maar ook van over de dingen nadenken. En die karaktereigenschappen sluiten goed aan bij het werken als een externe adviseur. Je stapt een organisatie binnen en kijkt met een andere blik naar de dagelijkse gang van zaken: hoe mensen werken en binnen welke systemen. Je bespreekt het probleem en de mogelijke oplossingen. Natuurlijk breng je expertise en ervaring mee uit andere organisaties en daardoor kan je de juiste stellen. Heb je het wel eens op deze manier geprobeerd? Dan zie je dat soms nog niet alle alternatieven bekend waren.

Mijn eerste focus is natuurlijk de opdracht vanuit een gemeente maar ik kijk ook verder dan die opdracht. Ik wil graag iets toevoegen binnen een organisatie. Een bijdrage leveren aan een prettige werkomgeving, een fijne samenwerking en iets neerzetten voor de lange termijn. Belangrijk voor mij is waarvoor ik iets doe, hoe ik van betekenis ben. Maak ik hiermee de wereld een stukje mooier of fijner? Help ik mensen verder?

Je blijft flexibel, wendbaar en schakelt sneller
Ik heb over de gehele breedte van het Sociaal Domein gewerkt. Het is juist de afwisseling van type opdrachten en de verschillende inhoudelijke vakgebieden, collega’s en organisaties die het leuk maken. Dat kijkje in verschillende keukens. Bijvoorbeeld van verschillende overheidslagen. Wat leuk is aan de provincie, is dat je heel strategisch bezig bent. Lokaal en regionaal kan je echt relaties opbouwen en trajecten implementeren die je daarvoor hebt ontwikkeld. Je ziet of wat je bedacht hebt ook echt werkt in de buitenwereld.

Ik vind het belangrijk dat ik me wel onderdeel van of verbonden kan voelen met een organisatie, daarom heb ik ook vaak wat langere opdrachten. Maar afwisseling is voor mij ook belangrijk. Het maakt dat je flexibel blijft, dat je sneller schakelt op verschillende vlakken, onderwerpen en niveaus. Zo blijf je je ontwikkelen. Dat wordt ook echt gestimuleerd bij Langhenkel-Talenter.

We bouwen samen aan kennis en expertise
Voor ik bij Langhenkel-Talenter startte, werkte ik al zeven jaar als adviseur, altijd vanuit hetzelfde bedrijf. Ik wilde ook op dat vlak mijn horizon verbreden. Via een kennis kwam ik bij Langhenkel-Talenter op gesprek. Er zijn hier korte lijnen, een informele omgeving en humor. Je mag hier ook authentiek zijn. Ik zie veel sterke persoonlijkheden. Dat sprak mij erg aan.

Wat ook prettig is aan voor een detacheerder werken: mijn collega-adviseurs en ik hebben eenzelfde rol of positie. Wij zijn onderdeel van de organisatie, maar staan er tegelijk buiten. We delen ervaringen en werkwijzen bij onze overleggen en we werken samen aan interne opdrachten. In onze appgroep bevragen we elkaar. Heeft iemand al wel eens een beleidsstuk gemaakt op dit onderwerp? Of hebben jullie wel eens dit probleem meegemaakt? Zo kan je snel handelen. Zo bouw je samen aan kennis en expertise die je daarna weer kan delen. Ik voel me hierdoor ook echt onderdeel van Langhenkel-Talenter.

Wil jij ook een toekomstmaker worden?

Als toekomstmaker bij Langhenkel-Talenter ben je iedere dag van betekenis voor mens en maatschappij. Je werkt aan maatschappelijk relevante opdrachten voor onze opdrachtgevers bij de overheid. Heb jij de ambitie om het verschil te maken? En de persoonlijkheid om het Nederland van morgen mee vorm te geven? Houd je van dynamiek en wil je blijven groeien? Dan ben jij een echte toekomstmaker! Lees hier meer over onze toekomstmakers en hoe jij er één kan worden! 

Angela Berende,
Adviseur sociaal domein

Delen:
Top