Delen:

De toekomstmakers van de Academie

De titel van onze arbeidsmarkt campagne ‘Ben jij een toekomstmaker?’ past als een maatpak op de Langhenkel-Talenter Academie. Een groot deel van onze huidige medewerkers is door ons opgeleid. Dit doen we door het bieden van traineeships voor medewerkers die aan het begin van hun loopbaan staan. Ook de meer ervaren medewerker kan bij ons terecht voor vakinhoudelijke verdieping in ál onze werkvelden: het Sociaal Domein, Domein Ruimte en Bedrijfsvoering.

Docenten met veel kennis en praktijkervaring

Ieder jaar leiden we 6.000 in- en externe professionals en adviseurs op. Behalve het verzorgen van de traineeships en het bieden van bijscholingen zijn wij ook erg actief naar buiten toe. Op onze Twitter-kanalen kan je de actualiteiten in jouw werkgebied op de voet volgen. Docenten en trainers van de Academie hebben naast veel kennis, ook veel praktijkervaring en zijn mensgericht. Verder zijn wij altijd bezig met het ontwikkelen van nieuwe methoden, op zoek naar nieuwe bronnen en het uitwerken van ideeën en van inspiratie. Veel van ons aanbod wordt ook ‘incompany’ aangeboden. Dit betekent dat we bij de opdrachtgever op locatie de scholing verzorgen. Van de Academie profiteren dus ook onze klanten en externe vakgenoten. We komen dus bij veel verschillende opdrachtgevers over de vloer en die kennis nemen we weer mee naar Langhenkel-Talenter. Vanaf de start van Langhenkel-Talenter proef ik bij collega’s blijdschap dat wij als Academie onderdeel van het bedrijf zijn.

Pas als je verbinding hebt met elkaar, lukt het om van elkaar te leren.

Sinds 2014 reis ikzelf stad en land af om cursussen te verzorgen binnen het Sociaal Domein. Elke lesdag begin je in de regel weer opnieuw met een groep leren kennen en een connectie te vinden. Dit is wat mij betreft een van de grootste uitdagingen in dit werk. Pas als je een verbinding hebt met elkaar lukt het om van elkaar te leren.

Vaak wordt aan mij gevraagd wat ik doe als ik geen les aan het geven ben. Dit is vaak meer dan wordt gedacht door de vraagsteller. Om de laatste ontwikkelingen te kennen lees ik veel, dit zijn vaak Tweede Kamerstukken, uitspraken van rechters, rapporten en nieuwsbrieven van verschillende partijen. Daarnaast maak ik de nieuwsbrief Sociaal Domein die breed verspreid wordt, heb ik de redactie van het Handboek Participatiewet onder mijn hoede en stel ik mijn eigen lesmateriaal samen. Een baan met veel verantwoordelijkheden die veel energie geeft als een dag succesvol is verlopen.

Ik denk dat ik voor al mijn collega’s spreek als ik zeg dat de ontwikkeling van een persoon ontzettend mooi is om van dichtbij mee te maken. Het gaat dan ook om de kleine momenten, dat een bedenkelijke frons verandert in een begrijpende blik. Dit geeft echt het gevoel dat je van betekenis kunt zijn voor iemand.

Robin Hutten
Adviseur/Docent Academie

Benieuwd naar de Academie en de opleidingsmogelijkheden? Klik hier

Delen:
Top