Delen:

Hein: Gelukkig door Talent Transfer

“Mensen rijden vaak al jarenlang op een rotonde. Dan is het heel spannend om ineens links of rechts af te slaan”. De beeldspraak van Hein gaat niet alleen over zichzelf, maar over veel meer ambtenaren in Nederland. Hein verruilde acht jaar geleden zijn ambtenaarschap voor een nieuwe uitdaging bij Langhenkel-Talenter en is er tot op de dag van vandaag nog erg blij mee. “Het is verfrissend, geeft nieuwe, positieve energie en een boost aan zelfvertrouwen. Talent Transfer biedt prachtige kansen om weer plezier in je werk te krijgen.”

Hein was, na ruim 18 jaar ambtenaar zijn, toe aan een nieuw avontuur. Toch snapt hij dat andere ambtenaren huiverig kunnen zijn. “Mensen zijn gewend aan bekende patronen en weten niet hoe ze daar los van moeten komen. Als je iets hebt dat je kent, dan houd je dat vast. Dat is heel menselijk en normaal. Uit je comfortzone stappen is héél moeilijk. Ik hield ook jarenlang vast aan mijn ambtenaar zijn met alle zekerheden die erbij horen. Het voelde als een baan met gouden handboeien.”

Verkenningstocht

Toch zocht Hein naar een nieuwe uitdaging met nieuwe prikkels. “Wat mij aansprak aan Langhenkel-Talenter? De professionele uitstraling, persoonlijke benadering en trainings- en doorgroeimogelijkheden. Ik uploadde mijn CV online en ik had binnen een half uur een Lotte (accountmanager) aan de lijn”. Met een grote glimlach legt Hein uit wat hem opviel aan de eerste ontmoeting die hij met Langhenkel-Talenter had. “Al vanaf moment één werd er goed naar mij geluisterd, dat was echt een verademing. Ik zat in een lastige situatie en ik heb mijn verhaald verteld. Ik zat met een koophuis en twee kinderen. Ik was bang dat ik veel zekerheid zou kwijtraken. Lotte had begrip voor de situatie, stelde mij gerust en ging direct kijken waar ik met mijn kwaliteiten terecht kon”.

Een nieuw, warm bad

Hein bleef in dienst van de gemeente, maar werd gedetacheerd. Na zes maanden stapte hij over naar Langhenkel-Talenter; het nieuwe, warme bad waar Hein naar zocht. “Ik dacht al snel: hier wil ik voor werken. Dit zijn fijne mensen. En voor een gevoelsmens als ik, is dat essentieel. Het feit dat ik in deze periode kon snuffelen zonder meteen mijn vaste aanstelling op te zeggen was voor mij op dat moment een veilig en de juiste manier. Een paar maanden later was ik helemaal overtuigd om over te stappen. Op brutoloon leverde ik iets in, waardoor ik er goed over na wilde denken. Dat is toch weer dat vasthouden. Maar er zaten vooral voordelen aan mijn overstap. Ik krijg nu bijvoorbeeld de reiskosten vergoed en de werkgeversbijdrage aan het pensioen is hoger dan de werknemersbijdrage waardoor het pensioen voor mij goedkoper is. Maar het grootste voordeel is het werkplezier die ik heb teruggekregen. Dat is essentieel. Het is verfrissend, geeft nieuwe, positieve energie en het geeft je zelfvertrouwen een boost. Dat is onbetaalbaar en daarom raad ik de overstap zeker aan.”

Elke keer iets anders

Hein vindt vooral de afwisseling fijn. In de ruim acht jaar dat hij voor Langhenkel-Talenter werkt, heeft hij geen moment spijt gehad van zijn overstap. “Ik had de overstap al veel eerder moeten maken. Het is leuk en uitdagend om steeds iets nieuws te doen. Het houdt je fris en je leer steeds nieuwe mensen kennen. Daarnaast leer je bij iedere werkplek en functie nieuwe dingen. Ik heb in het begin een paar korte opdrachten uitgevoerd. Daarna werkte ik vijf jaar bij het Werkleerbedrijf van de gemeente Eindhoven. Dat was echt fantastisch. Inmiddels ben ik met veel plezier bezig aan een volgende opdracht.”

De afslag richting werkplezier

Om werkplezier te (her)vinden, moeten werkenden zichzelf een spiegel voorhouden, vindt Hein. “Je moet regelmatig je eigen situatie bekijken en jezelf afvragen: voel ik me prettig in deze situatie? Wil ik in deze situatie blijven? Wil je niet een keer op de rotonde afslaan, in plaats van steeds hetzelfde rondje te rijden? Wie weet wat de nieuwe route jou voor moois brengt. Mij bracht het werkplezier en ik weet nu dat plezier in je werk het allerbelangrijkste is.”

Delen:
Top