Delen:

Het fenomeen actieteams

De adviseurs van Langhenkel-Talenter werken niet alleen een aantal dagen per week op opdrachten bij gemeenten. Zij krijgen ook de ruimte om ervoor te kiezen hun kennis te verdiepen en te werken aan innovatieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Dit doen zij in zogenaamde actieteams. Kortdurend, langdurend, groot of klein, ze hebben allemaal hetzelfde doel: op een werkveld overstijgende en integrale manier duurzaam antwoord geven op een maatschappelijke vraag.

Onderwerpen

Welke vraag dat is verschilt per actieteam. Zo hebben ze zich onder andere verdiept in de mogelijkheden van blockchain, de combinatie van Ruimtelijk en Sociaal Domein in de aanpak van eenzaamheid, verward gedrag en de ontwikkelingen in de sociale basisinfrastructuur. Soms komen adviseurs in de praktijk dingen tegen waar ze graag met collega’s wat dieper op in willen gaan. Bijvoorbeeld een aanstaande wetswijziging, ontwikkelingen op hun opdracht of actuele maatschappelijke thema’s. Het kan zo simpel zijn als een krantenartikel over een nieuwe doelgroep of probleem dat één van onze adviseurs aan het denken zet. Ook kunnen het vragen zijn die door gemeenten zijn ingebracht.

Voordelen

Het mes snijdt dus aan twee kanten: de adviseur heeft een creatieve uitlaatklep om aan innovatieve oplossingen te werken met inspirerende collega’s en krijgt de kans om zijn kennis te verbreden en te verdiepen. Tegelijkertijd werken onze adviseurs vaak in co-creatie samen met partners zoals gemeenten, onderwijsinstellingen of maatschappelijke organisaties aan de optimale oplossing. En als Langhenkel-Talenter breiden we onze expertise uit met actuele kennis. Zo zijn we samen van betekenis en worden er ook echt mensen beter van onze projecten.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wil je meer weten over het adviesteam, de actieteams of over het inzetten van een actieteam om een maatwerkvraag uit te zoeken voor uw gemeente? Bekijk dan onze website of neem dan contact op met één van onze adviseurs.

Delen:
Top