Delen:

Recruiter Thirsa aan het woord: Het ‘nieuwe normaal’ bij Langhenkel-Talenter

Thirsa werkt als recruiter bij Langhenkel-Talenter. Voorheen was ze altijd op kantoor te vinden, maar werkt nu thuis. Onze werkzaamheden gaan gewoon door, wij ondersteunen onze medewerkers op alle gebieden, zodat zij snel gewend raken aan de nieuwe situatie en het thuiswerken als vertrouwd zien. Zo hebben we een vitaliteitscoach die dagelijks tips en trainingen deelt, geven we tips voor online communicatie én we proberen met iedereen in contact te blijven.

In het onderstaande interview vertelt Thirsa je hoe haar werkdagen er nu uitzien, wat ze van het thuiswerken vindt, wat er voor haar is veranderd en wat niet, hoe ze nu haar sollicitatiegesprekken voert en meer!

Hoe gaat het met je?

Goed! Naar omstandigheden natuurlijk! Uiteraard ga ik veel liever elke dag gezellig naar kantoor, ’s avonds en in het weekend lekker de stad in, maar goed  het is even niet anders nu. We maken er het beste van! En ik moet zeggen dat ik er wel aan wen!

Hoe waren de eerste dagen?

Heel bijzonder. Vooral het begin voordat de maatregelen officieel ingingen. Ik woon in Groningen en zoals je weet is het virus hier wat later gesignaleerd en kwam de ernst dus ook wel iets later binnen. Vanuit de organisatie werd ons kort daarna dan ook medegedeeld om vanuit huis te gaan werken. De eerste twee dagen zag ik de lol er nog wel van in. Ik kon wat later op staan dan normaal, aangezien ik geen reistijd meer had. Toch was de lol er wel al snel af. Ik merkte ineens het belang van een normaal ritme en collega’s om me heen.

En hoe is het nu?

Ja alles went. Ik heb mijn draai inmiddels gevonden, ondanks dat ik nog steeds niet kan wachten tot alles weer ‘normaal’ wordt. Vanuit de organisatie worden er veel thuiswerktips gedeeld en dat is erg nuttig. We hebben we ook een vitaliteitscoach, zij deelt dagelijks tips, gezonde maaltijden en sportvideo’s! Het is fijn om te zien dat Langhenkel-Talenter meedenkt. Daarnaast ben ik onlangs begonnen bij het werkveld Zorg. Dit werkveld is net opgezet, dat is wel heel leerzaam en interessant om aan mee te werken!

Hoe vinden de sollicitanten een online gesprek?

In het begin altijd wel even wennen. Je zou denken dat het spannend is om ergens een kantoor binnen te stappen maar het is ook heel gek om direct zo online tegen over elkaar te zitten. Normaal schud je natuurlijk bij binnenkomst elkaar de hand en vervolgens word je iets te drinken aangeboden en proef je alvast de sfeer. Dat is er nu allemaal niet bij maar ook hier is het ijs al wel snel gebroken.

De sollicitanten vonden het op het begin ook vreemd, maar je merkt wel dat iedereen ‘het nieuwe normaal’ als normaal begint te zien. Ik vind het mooi om te zien dat iedereen zich aanpast aan de situatie. Hierdoor kunnen wij ons werk blijven doen, nieuwe medewerkers aannemen en opdrachten vinden voor onze medewerkers. Dat staat gelukkig niet stil!

Spreek je nog veel collega’s?

Ja ik spreek zeker nog veel collega’s. Ik (video)bel regelmatig met collega’s wanneer er vragen zijn. Iedereen zit in dezelfde situatie en je merkt dat iedereen, net zoals voor de situatie, voor elkaar klaarstaat. Door de (video)bel-, chat-, en e-mailmogelijkheden kom je makkelijk in contact met je collega’s of je team.

Ik ben soms nog op kantoor te vinden, maar wel op gepaste afstand natuurlijk! Als je op kantoor wil werken moet je jezelf eerst aanmelden bij de officemanager, zij registreert dan dat je komt. Is er geen plek meer? Dan moet je thuisblijven. Dit geeft ook een heel veilig gevoel.

Had je verwacht hoe het nu gaat?

Eigenlijk weet ik niet zo goed wat ik kon verwachten. We doen natuurlijk allemaal betekenisvol werk en onze collega’s in het werkveld zijn ontzettend belangrijk, zeker nu. De hulp- en zorgvragen blijven, sterker nog, ze groeien zelfs. Zo is er door de gehele situatie een grote vraag naar inkomensconsulenten. Daar hebben wij goed op ingespeeld, maar nog belangrijker, we hebben er hier een mooie bijdrage aan geleverd! Het is belangrijk om goed naar de markt te kijken, maar ook om een positieve bijdragen te leveren. Het is een lastige tijd en als wij daarin kunnen helpen dan doen wij dat. Dat vind ik wel heel mooi om te zien!

Verder houd ik me als recruiter natuurlijk ook veel bezig met het uitbreiden van mijn netwerk en ben ik online altijd op zoek naar potentiële nieuwe collega’s. Hierin verandert er voor mij gelukkig niet heel veel en dit kan ik gewoon blijven doen.

Wat mis je het meest?

Echt het ‘echte’ contact, zowel met collega als met potentiële medewerker. Ondanks het feit dat er natuurlijk tal van mogelijkheden zijn om toch nog contacten te onderhouden merk ik gewoon hoe blij ik word van het werken met mensen om mij heen.

Hoe zie jij de toekomst voor je?

Ik kijk erg positief naar de toekomst. Ondanks het feit dat er nog veel onzeker is als we kijken naar de versoepelingen van de maatregelen probeer ik mij nu vooral te focussen op wat wel kan. Zoals ik eerder al kort benoemde, ga ik mij de komende tijd  focussen op Zorg waar ik dit eerder deed voor het Sociaal Domein. Ik zie daarom veel kansen en ik zie een toekomst met veel uitdaging!

Heb je nog een tip voor thuiswerken?

Houd zoveel mogelijk je ‘normale’ werk ritme aan, onderhoud veel contact met je collega’s en pas goed op jezelf en op elkaar.

Delen:
Top