Delen:

“Ik ben ervan overtuigd dat mensen iets willen bijdragen.”

“Mijn drive is om het goede voor mensen te realiseren, om op die manier van betekenis te zijn. Ik wil van betekenis zijn voor mijn collega’s, voor de organisaties die ik ondersteun en om mensen naar hun vermogen (weer) mee te laten doen in de maatschappij. Als Managing Consultant begeleid ik collega’s en werk ik samen met hen aan ontwikkelingen voor onze opdrachtgevers. We zoeken gericht naar kansen en mogelijkheden om daarop te reageren.

Leiding geven aan toekomstmakers
Ik ben ervan overtuigd dat mensen iets willen bijdragen. De kunst van goed werkgeverschap is aansluiten bij die wens van medewerkers. Als je – vanuit het idee dat mensen van betekenis willen zijn – nieuwsgierigheid stimuleert, inspiratie en ontmoeting regelt en hen ontzorgt, gaat het stromen.

Mijn stijl is aanwezig en beschikbaar te zijn. Ik coach mijn collega’s op basis van hun eigen vraag én door zelf vragen te stellen. Ontwikkelen is een continue proces. Daar is wat mij betreft geen standaard format voor. Wel zijn allerlei manieren en tools die hierin kunnen helpen. De belangrijkste is toch persoonlijk contact. Weten waar je collega mee bezig is en verder kijken dan de taak die gedaan moet worden. Langhenkel-Talenter faciliteert de ontwikkeling van haar mensen ook door ondernemerschap te stimuleren, door creativiteit te waarderen en hen steeds weer uit te dagen om van betekenis te zijn. En de mensen zijn de organisatie. Helpen we elkaar verder, dan ontwikkelen we samen ook het bedrijf verder.

Samen met klanten de toekomst maken
Net zoals ik vragen stel aan medewerkers, wil ik door fundamentele vragen te stellen, ook onze klanten verder helpen ontdekken waar ze van betekenis (kunnen) zijn. Ik wil oplossingen creëren die echt werkbaar en goed voor mensen zijn. En dat geldt voor veel van mijn collega’s. We werken bij Langhenkel-Talenter met gedreven mensen aan maatschappelijke opgaven. Dit doen we niet op de standaard ‘U vraagt, wij draaien’-manier. Maar betrokken en met een scherp kompas op de inhoud. Onze brede blik op het werkveld willen we steeds blijven gebruiken om onze kennis te ontwikkelen en nieuwe en andere antwoorden te formuleren op de vraagstukken die we tegenkomen. En dat doen we altijd samen: intern samen als collega’s en extern samen met onze klanten.

Betekenisvol
Ja, ik durf wel te zeggen dat we van betekenis zijn voor mens en maatschappij! In de afgelopen 5 jaar als pleegouder heeft mijn pleegzoon mij geleerd dat het bijdragen aan de toekomst klein begint en met vallen en opstaan gaat. Het is een mooie en intensieve weg die me leert om vragen te stellen in plaats van stelling te nemen en die laat zien dat het de kleine handelingen zijn die impact hebben. Samen van betekenis zijn, die ambitie van Langhenkel-Talenter past mij zeer goed.”

Delen:
Top