Delen:

Toekomstmaker en inkomensconsulent Manon Janssens aan het woord

Onze collega’s zijn de echte toekomstmakers van Langhenkel-Talenter, maar ook, Nederland. Wat doen ze precies, waarom doen ze het én waarom zijn ze echte toekomstmakers? Deze en nog meer vragen heb ik aan ze gesteld. Onderstaand vind je het verhaal van Manon Janssens, inkomensconsulent bij Langhenkel-Talenter. Ze heeft al meerdere gemeenten, opdrachtgevers en nog belangrijker mensen/klanten geholpen.

Inkomensconsulent, wat is dat precies?

Als inkomensconsulent ga je het gesprek aan met klanten die op financieel gebied je hulp meer dan goed kunnen gebruiken. Ik probeer in de gesprekken duidelijk te krijgen hoe de persoonlijke situatie eruitziet. Tegelijkertijd probeer ik duidelijk te krijgen of er naast ondersteuning op financieel vlak ook op andere leefgebieden ondersteuning gewenst of nodig is. Vaak weten klanten niet waar en wanneer ze bij andere organisaties/instellingen terecht kunnen. Waar nodig verwijs ik de klanten daarom door naar de betreffende organisaties en/of instellingen en maak ik hen hierin wegwijs.

Ondanks dat de ondersteuning van een inkomensconsulent veelal op financieel vlak is, is het bijzonder dat ik mensen kan helpen met mijn werk. Samen met de klant is het doel om zichtbaar stappen te maken waarmee wordt toegewerkt naar een stabiel inkomen, waarmee ze duurzaam uitstromen.

Wat maakt het interessant?

Als inkomensconsulent in het sociaal domein is elke dag anders. Zo bestaat het klantenbestand uit verschillende type personen, is geen enkele persoonlijke situatie hetzelfde en wijzigt deze persoonlijke situatie regelmatig. Weliswaar zijn er raakvlakken, maar iedere situatie dient individueel beoordeeld te worden. Het is deze wisseling, wat het werk uitdagend maakt en houdt.

Hoe ben je bij Langhenkel-Talenter terecht gekomen?

Ik werk sinds 2016 als inkomensconsulent binnen het sociaal domein. Bij één van mijn voormalige opdrachtgevers kwam ik een inkomensconsulent van Langhenkel-Talenter tegen. Ze was erg te spreken over Langhenkel-Talenter. Het meest interessante vind ik de mogelijkheid om in een korte tijd voor meerdere opdrachtgevers te werken. Zo krijg je verschillende werkwijzen te zien in een korte tijd, wat natuurlijk erg leerzaam is.

Na een tijdje heb ik haar gevraagd om me in contact te brengen met één van de accountmanagers en toen ging het allemaal vrij snel. De gesprekken die daarop volgden waren informeel en met een persoonlijke benadering. Deze heb ik dan ook als positief en plezierig ervaren. Inmiddels ben ik sinds juni 2018 als inkomensconsulent werkzaam bij Langhenkel-Talenter.

Waarom heb je voor Langhenkel-Talenter gekozen?

Allereerst, ik vind de persoonlijke en informele benadering erg fijn. Je leert de accountmanagers en andere betrokken collega’s goed kennen. Hierdoor weten ze ook wat er wel bij mij past en wat niet. Daarnaast volg ik via de Langhenkel-Talenter Academie ook een cursus en zijn er ook mogelijkheden om een opleiding te volgen. De Langhenkel-Talenter Academie is breed en ze denken met je mee om jezelf te blijven ontwikkelen. Dus samengevat, door de diverse opdrachten, het contact en de ontwikkelingsmogelijkheden is Langhenkel-Talenter een fijne werkgever.

Waarom ben je als inkomensconsulent een échte toekomstmaker?

Ik help natuurlijk gemeenten en opdrachtgevers, maar dat is niet het belangrijkste. Ik help mensen met het verbeteren van hun financiële situatie, waardoor ze weer met een goed gevoel naar de toekomst kunnen kijken. Dat maakt het ook een prachtig vak. Je begint vaak met mensen die je hulp nodig hard nodig hebben en als het allemaal goed gaat, eindig je met mensen met een glimlach. Prachtig toch?

Wil jij een toekomstmaker worden?

Als toekomstmaker bij Langhenkel-Talenter ben je iedere dag van betekenis voor mens en maatschappij. Je werkt aan maatschappelijk relevante opdrachten voor onze opdrachtgevers bij de overheid. Heb jij de ambitie om het verschil te maken? En de persoonlijkheid om het Nederland van morgen mee vorm te geven? Houd je van dynamiek en wil je blijven groeien? Dan ben jij een echte toekomstmaker! Lees hier meer over onze toekomstmakers en hoe jij er één kan worden!

Ben je benieuwd naar andere verhalen van onze collega’s? Bekijk dan onze nieuwspagina

Delen:
Top