Delen:

Investeren in je werktoekomst: ‘ook als HR Adviseur wil je blijven groeien’

Belangrijke kerntaken van een HR Adviseur van tegenwoordig zijn het aantrekken van nieuwe medewerkers, het tevreden houden van huidige medewerkers en medewerkers adviseren over hun verdere loopbaan, of dat nou bij de huidige werkgever is of niet. Dit vraagt om een individuele aanpak afgestemd op een specifieke medewerker, die ver afligt van de oorspronkelijke administratieve rol van een HR specialist. Opleiding en ontwikkeling zijn onmisbare tools in zo’n aanpak. Als HR-specialist heb je daarnaast heel specifieke competenties nodig, denk hierbij aan het vermogen om vooruit te kijken, naar de ontwikkeling van de arbeidsmarkt in de toekomst.

Zet regelmatig een nieuwe stap.

Bovenstaande geeft mij energie in mijn werk. Geen dag is hetzelfde en ook de vraag van een medewerker is vaak uniek. In mijn huidige klus als HR Adviseur voor een gemeente, probeer ik door mijn persoonlijke benadering en mijn eigen plezier voor dit werk, medewerkers in hun kracht te zetten en te begeleiden in hun loopbaan. En terwijl ik hen adviseer om geregeld een nieuwe stap te zetten, te investeren in hun ontwikkeling en werktoekomst, zo realiseer ik mij dat dat ook voor mijzelf van toepassing is. Dit is de reden dat ik heb gekozen om bij een detacheerder te gaan werken.

Zodra ik mijn opdracht tot een succes heb gebracht en medewerkers heb kunnen helpen, wordt het tijd voor een volgende opdracht om weer nieuwe inzichten op te doen en nieuwe mogelijkheden te ontdekken om medewerkers te begeleiden/adviseren. Langhenkel Talenter snapt deze behoefte en zoekt een opdracht die daarbij past.

Je opleiding geeft je de kennis, maar de praktijk is net zo leerzaam.

1 januari 2019 ben ik bij Langhenkel Talenter gestart als Adviseur Bedrijfsvoering. Na mijn opleiding HRM heb ik een aantal jaar het vak uit mogen oefenen. Echter merkte ik bij mijzelf dat de drang naar ontwikkeling nog altijd aanwezig was en is! Mijn ambitie is om in de toekomst aan het werk te gaan als HR Manager of Business partner. Het grootste gedeelte van de keuzes die ik mijn loopbaan maak, moet dan ook in lijn liggen met dat toekomstperspectief. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een detacheerder die juist op dit punt écht iets te bieden heeft. Bij de Academie van Langhenkel Talenter kan je verschillende opleidingen/cursussen volgen om hierin goed te leren adviseren. Je opleiding geeft je de kennis, maar de praktijk is net zo leerzaam. Maatwerk is een term die dan ook vaak terugkomt.

Daadwerkelijk kijken naar de persoon achter de werknemer.

Ik ben geïnspireerd door hoe Langhenkel-Talenter hierin zelf optreedt. Mijn eerste gesprek na het toesturen van mijn cv en brief verliep zoals ik het nog niet eerder had meegemaakt. Informeel, duidelijk en open. Het was een tweezijdig gesprek met de mogelijkheid om je behoefte uit te spreken, over je wens en ambitie. Dat is voor mij ook precies waar een sterk HR-beleid over gaat: daadwerkelijk kijken naar de persoon achter de werknemer en iemand begeleiden op zijn eigen pad.

Door deze persoonlijke aanpak van Langhenkel-Talenter, draag je dit vanzelf ook uit tijdens de opdracht voor je klanten.

Wil jij ook een toekomstmaker worden?

Als toekomstmaker bij Langhenkel-Talenter ben je iedere dag van betekenis voor mens en maatschappij. Je werkt aan maatschappelijk relevante opdrachten voor onze opdrachtgevers bij de overheid. Heb jij de ambitie om het verschil te maken? En de persoonlijkheid om het Nederland van morgen mee vorm te geven? Houd je van dynamiek en wil je blijven groeien? Dan ben jij een echte toekomstmaker! Lees hier meer over onze toekomstmakers en hoe jij er één kan worden! Of bekijk onze vacatures!

Delen:
Top