Delen:

Kennissessie eenzaamheid brengt twee domeinen samen

Vier adviseurs van Langhenkel-Talenter hebben zich de afgelopen maanden verdiept in het onderwerp eenzaamheid. Een zeer actueel thema, waar veel over te doen is. Een belangrijke conclusie uit hun (voor)onderzoek is dat een integrale aanpak essentieel is. Met veel samenwerking tussen het sociaal domein en het ruimtelijk domein. Maar hoe doe je dat?

De kennissessie eenzaamheid

Het begint met elkaar weten te vinden. Daarom organiseerde Langhenkel-Talenter afgelopen donderdag (7 november) een bijeenkomst over eenzaamheid. Tijdens de sessie waren beide domeinen ruim vertegenwoordigd. Onze adviseurs Simone, Madelon en Gerina namen de aanwezigen mee in de kansen en obstakels van een domein-overstijgende aanpak van eenzaamheid. Na een korte theoretische inleiding werden de resultaten uit het vooronderzoek gedeeld, bestaande uit verschillende initiatieven en bevindingen van onze adviseurs.

Gastsprekers

Gastspreker Ellen Knippenborg vertelde enthousiast over het project in de Spoorbuurt in Nijmegen. Ellen zocht nadrukkelijk de samenwerking tussen het sociaal en het ruimtelijk domein op. Aansluitend aan het inspirerende verhaal van Ellen werden de uitkomsten van de verkenning getoetst door middel van een paneldiscussie. Yvonne Scherpenzeel sloot daarbij aan vanuit haar ervaring met werken in een wijkteam en Pieter van Capelle, als beleidsadviseur ruimtelijke ordening. Het werd een levendige discussie met alle aanwezigen over de verantwoordelijkheden van gemeenten, subsidiëring en opdrachtgeverschap.

Het vervolg

Ter afsluiting was er een borrel georganiseerd waar nog met veel enthousiasme werd nagepraat over de kennissessie. Het kon sommige deelnemers niet lang genoeg duren en er werd zelfs al gesproken over een vervolgsessie. Voor nu worden de uitkomsten uit de verkenning samengevat in een whitepaper, deze wordt eind 2019 gepubliceerd. Wil je alvast meer weten over de domein-overstijgende aanpak van eenzaamheid? Neem dan contact op met Madelon Kos (mkos@langhenkel-talenter.nl) of Simone Limonard (slimonard@langhenkel-talenter.nl).

Wil jij ook van belang zijn voor mens en maatschappij en eenzaamheid terugdringen?

Word dan ook een toekomstmaker! Als toekomstmaker bij Langhenkel-Talenter ben je iedere dag van betekenis voor mens en maatschappij. Je werkt aan maatschappelijk relevante opdrachten voor onze opdrachtgevers bij de overheid. Heb jij de ambitie om het verschil te maken? En de persoonlijkheid om het Nederland van morgen mee vorm te geven? Houd je van dynamiek en wil je blijven groeien? Dan ben jij een echte toekomstmaker! Lees hier meer over onze toekomstmakers en hoe jij er één kan worden! 

Delen:
Top