Delen:

Langhenkel-Talenter en Weener XL gaan de samenwerking aan!

Sinds deze zomer is onze samenwerking met Weener XL, het werk- en ontwikkelbedrijf van gemeente Den Bosch een feit! Weener XL helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer participeren in de samenleving en voorziet hen van een (aanvullend) inkomen, indien nodig. Langhenkel-Talenter leidde voor hen vier inkomensconsulenten op, die na één jaar in dienst zullen treden bij Weener XL. Sinds kort zijn onze trainees op de werkvloer gestart. Twee van hen zijn Simge en Floris, met wie we in gesprek gingen over het traineeship en hun nieuwe baan als inkomensconsulent. Waarom hebben zij de keuze voor het traineeship van Langhenkel-Talenter gemaakt? Hoe hebben zij de opleiding van de Academie ervaren? En wat maakt het werk zo leuk en bijzonder? Je leest het in onderstaand artikel.

EEN NIEUWE STAP

De reden om een nieuwe stap te maken in je carrière is voor iedereen anders, zo ook voor Floris en Simge. Floris is 25 jaar, woont in Den Bosch en heeft voor zijn start bij Langhenkel-Talenter en Weener XL meerdere functies bekleed en de hbo-studie Rechten afgerond. Na zijn studie is hij aan de slag gegaan als juridisch medewerker fysieke leefomgeving bij de gemeente Druten en Wijchen. Bij toeval kwam hij in aanraking met een van onze recruiters. Het bleek de juiste match: “Ik heb altijd al het verlangen gehad om mensen zo goed mogelijk bij te staan. De combinatie van het klantcontact en mijn juridische achtergrond, maakt dit traineeship voor mij tot de ideale baan.” Naast zijn huidige werkzaamheden combineert hij ook nog eens met een master Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Tilburg.

Simge heeft in 2015 haar hbo-opleiding maatschappelijk werk en dienstverlening afgerond en daarna verschillende functies in de zorg bekleed, waaronder die van persoonlijk begeleider voor psychiatrie cliënten. In deze rol kwam ze regelmatig in aanmerking met de gemeente en in het bijzonder de afdeling Werk en Inkomen. “Voor veel van mijn cliënten was het aanvragen van een bijstandsuitkering een ingewikkelde taak. Ik hielp hen dus regelmatig met het verzamelen van gegevens, en het contact met gemeenten en andere instanties en soms ging ik mee naar een afspraak. Op een gegeven moment merkte ik toen dat het mij ook interessant leek om het Sociaal Domein te ontdekken. Mensen helpen is altijd een grote drijfveer van mij geweest en dat kan natuurlijk ook heel goed bij gemeentes. Je bent dan ook dienstverlenend naar de inwoner toe, maar toch op een andere manier dan als persoonlijk begeleider. Ik ben toen uiteindelijk uitgekomen bij het traineeship tot inkomensconsulent van Langhenkel-Talenter.”

EEN GOEDE VOORBEREIDING, IS HET HALVE WERK

De opleiding tot Inkomensconsulent is beide trainees goed bevallen. Floris vertelt: “De docenten van de Academie zijn kunding en gaven met passie les. Onderwerpen werden uitgebreid behandeld en er was voldoende ruimte om vragen te stellen of samen met je collega-trainees te overleggen en te sparren. Dat was heel fijn en zorgt er nu voor dat ik de opgedane kennis goed in de praktijk kan brengen bij Weener XL op de werkvloer!”

Volgens Simge was er tijdens de opleiding voldoende aandacht voor het werken in de praktijk, zoals de communicatie met klanten: “Samen met een trainingsacteur oefenden we met verschillende communicatiestijlen, die je tijdens je gesprekken met inwoners kan tegenkomen. Zo heb je bijvoorbeeld “de klager”, een inwoner die de wereld negatief bekijkt of “de waterval”, een inwoner waar geen speld tussen te krijgen is. Je merkte dat het een ervaren trainingsacteur was. Hij vertelde dat veel mensen tegen rollenspellen opzien. Zo zijn sommige mensen bang voor een black-out, maar dat was absoluut niet nodig. Het doel van de acteur is niet om het extra moeilijk te maken, maar om een realistisch gesprek te voeren. Doordat hij dit uitsprak, ontstond er een prettige sfeer in de klas. We kregen de ruimte om te oefenen, fouten te maken er hiervan te leren. Al met al een ontzettend leerzame ervaring, waar ik nu in de praktijk veel profijt van heb!”

EEN WERKDAG ALS INKOMENSCONSULENT

Als inkomensconsulent doe je uitgebreid onderzoek naar de situatie van de burger om hem zo goed mogelijk te helpen. Dit onderzoek helpt je om te toetsen of de burger recht heeft op aanvullend inkomen of een (bijstands)uitkering. Simge schetst hoe dit onderzoek in zijn werk gaat: “Als inkomensconsulent kijk je eerst goed in het systeem of er al een dossier is over de situatie van de burger, bijvoorbeeld over een eerdere aanvraag. Vaak moet je daarnaast extra informatie verzamelen bij de burger, zoals identiteitsgegevens en bankafschriften. Of je belt met andere instanties die je van de juiste informatie kunnen voorzien. Zo krijg je een compleet beeld van de financiële situatie van de burger. Pas als alle informatie is opgehaald, kun je de rechtmatigheid van de uitkering toetsen.”

Als inkomensconsulent zijn Simge en Floris ook eerstelijns fraudecontroleurs: “Als inkomensconsulent  moet je heel nauwkeurig werken en steeds je onderbuikgevoel in de gaten houden. Soms gaan burgers namelijk creatief om met de regels die gelden voor een uitkering, maar gelukkig is dat de minderheid. Om fraude te voorkomen of tegen te gaan starten we opnieuw het onderzoek. Als we iets zien wat niet klopt of waar we aan twijfelen”, aldus Simge.

COACHING ON THE JOB

De opleiding tot inkomensconsulent heeft onze trainees goed voorbereid, maar in de praktijk is ook nog voldoende te leren, zo vertelt Simge: “Niet alles kun je van te voren leren. Zo zijn we nu druk bezig om ons de systemen en beleidsregels eigen te maken. We krijgen daarbij hulp van collega”s op de werkvloer en worden niet meteen in het diepe gegooid dat maakt het tot een veilige leeromgeving!” Floris beaamt dit: “We krijgen echt de ruimte om onszelf te ontwikkelen. Door veel vragen te stellen aan onze individuele begeleiders en fouten te maken, rollen we stap voor stap in het proces!”

BETEKENISVOL WERK

Zowel Simge als Floris zijn blij met de stap die zij gemaakt hebben. We vroegen hen wat het werk nu zo leuk, bijzonder of betekenisvol voor hen maakt. Simge legt uit: “Ik vind het belangrijk om mensen te helpen die een (financiële) steun in rug nodig hebben. Waar ik voorheen in mijn werk als persoonlijk begeleider naast de inwoner stond, sta ik nu meer langs de zijlijn. Ik merk dat ik deze kant van dienstverlening ook erg leuk vind en dat het mij veel voldoening geeft.” Floris vind het waardevol dat hij inwoners kan ondersteunen die het financieel het hardst nodig hebben: “Ik hoop inwoners een positieve beleving van de dienstverlening van Weener XL mee te geven, ondanks dat je niet altijd het gewenste resultaat van de klant kan nakomen.”

WIL JIJ NET ALS ONZE TRAINEES AAN DE SLAG ALS INKOMENSCONSULENT?

Dat kan! Binnen Langhenkel-Talenter organiseren we jaarlijks meerdere inkomensconsulent traineeships, opleidingen en trainingen. Daarnaast hebben wij vrijwel altijd verschillende vacatures openstaan om als inkomensconsulent bij ons aan de slag te gaan!

Delen:
Top