Delen:

Langhenkel-Talenter gaat samenwerking aan met Cordaid

Binnen Langhenkel-Talenter zijn we altijd op zoek naar kansen om bij te dragen aan mens en maatschappij. Inmiddels zijn we een samenwerking aangegaan met Cordaid. Cordaid is een prachtige organisatie die zich inzet voor mensen in nood. Mensen die zijn getroffen door onrecht, oorlog, ziekte of natuurrampen. Cordaid biedt de nodige noodhulp en zorgt met slimme, blijvende oplossingen voor toekomstperspectief voor mensen die leven in extreem moeilijke omstandigheden. Zij zijn net als Langhenkel-Talenter échte toekomstmakers.

Grensverleggend (samen)werken

Tot kort richtte Langhenkel-Talenter zich voornamelijk op de mens & maatschappij in Nederland. Door de samenwerking met Cordaid bundelen we onze krachten en verleggen we samen (onze) grenzen. Cordaid is voornamelijk actief in de meeste fragiele landen. Ze helpen op verschillende thema’s de toekomstperspectieven van mensen te verbeteren. Denk hierbij aan de thema’s: onderwijs, gezondheidszorg, traumaverwerking, en werk en inkomen.

Werk en inkomen

Cordaid helpt de mensen door middel van verschillende projecten. Zo richt Cordaid zich op het ondersteunen op werk en inkomen. Cordaid’s projecten helpen lokale gemeenschappen met de middelen en kansen om zichzelf te redden uit armoede. Dit doen ze door het creëren van banen en het bevorderen van inclusieve economische groei.

In fragiele en door conflicten getroffen staten is de behoefte aan inclusieve economische groei nog groter. De economische groei draagt bij aan vrede en veiligheid, het vergroten van sociale cohesie, en om vluchtelingen binnen de grenzen van hun eigen land, die aan trauma(‘s) lijden opnieuw te integreren in de gemeenschap. Cordaid verlicht de sociaaleconomische druk van migratie door economische kansen te creëren. Daarnaast biedt het mensen een gevoel van doel, hoop op een betere toekomst en het potentieel om hun dromen te vervullen.

Bright Future Project

’Cordaid implementeert samen met partners, 1% Club, Bayat Foundation en Hamida Barmaki Organisation for the Rule of Law (HBORL) het Bright Future project  in Kabul, Afghanistan. Dit is een 5-jaar durend programma met als doel het verbeteren van de economische kansen voor jongeren.  Door middel van 5 impact pathways worden deze jongeren ondersteund bij het vinden van een baan of in het opstarten van een eigen bedrijf. Daarnaast focust Cordaid zich op het ondersteunen van collega ngo-organisaties. Ze bieden hulp aan op het gebied van investeren, 21st skills, kennisdeling, werk en werkruimtes, markt bereikbaarheid en sociale impact.

Samenwerking

Coridaid’s Bright Future programma sluit perfect aan bij de missie/visie van Langhenkel-Talenter; samen van betekenis. We kijken verder dan het heden en zijn altijd op zoek naar kansen om bij te dragen aan het ondersteunen van maatschappelijke ontwikkeling en nu dus ook internationaal. Voor beide partijen een kans om niet te laten liggen. Door de slimme softwareoplossingen van Langhenkel-Talenter wordt Cordaid beter in staat gesteld werkzoekende op de arbeidsmarkt in Kabul te linken aan een werkgever. Op deze manier werken Cordaid en Langhenkel-Talenter samen aan een Bright Future voor de jeugd in Kabul.

Meer weten?

Het project is zojuist gestart. Wanneer er meer nieuws is wordt dit direct gedeeld op onze websites: Cordaid en Langhenkel-Talenter. Houd ook zeker onze LinkedIn pagina’s in de gaten, zo weet je zeker dat je niets mist: LinkedIn Cordaid en LinkedIn Langhenkel-Talenter.

Wil jij zelf ook van betekenis zijn van mens en maatschappij als toekomstmaker?

Als toekomstmaker bij Langhenkel-Talenter ben je iedere dag van betekenis voor mens en maatschappij. Je werkt aan maatschappelijk relevante opdrachten voor onze opdrachtgevers bij de overheid. Heb jij de ambitie om het verschil te maken? En de persoonlijkheid om het Nederland van morgen mee vorm te geven? Houd je van dynamiek en wil je blijven groeien? Dan ben jij een echte toekomstmaker! Lees hier meer over onze toekomstmakers en hoe jij er één kan worden! 

Delen:
Top