Delen:

Langhenkel-Talenter op het zonnige Bonaire

Zo nu en dan krijgt Langhenkel-Talenter bijzondere opdrachten binnen. In september dit jaar kregen wij vanuit het Caribisch gebied, Bonaire, de vraag om voor de Sociale Zaken en Werkgelegenheid een training te verzorgen. De training had als doel om de Toezichthouders in training klaar te stomen op het gebied van fraude en huisbezoeken. Een bijzondere, maar ook zonnige opdracht voor onze trainer Tom Hackmann en docent Bert Schoneveld van de Langhenkel-Talenter Academie.

De verschillen

Wij vroegen Tom en Bert naar het verschil is tussen Bonaire en Nederland. “Door hoge huurprijzen is het delen van woningen bijna noodzakelijk. Woningen zijn vaak generaties lang in de familie en worden door meerdere familieleden bewoond. Hierdoor is het lastig om te achterhalen wie de feitelijke bewoners zijn en wat hun onderlinge relatie is”, aldus Bert.

Tom vult aan: “Nederland is een klein land, maar Bonaire kan je eigenlijk zien als een buurt. Iedereen kent elkaar, daar moet je als toezichthouder wel rekening mee houden.” De training had als doel om de toezichthouders in training te voorzien van meer kennis en vaardigheden om effectief fraude te detecteren. De kleinschaligheid van Bonaire is ook meegenomen in de trainingen. Professioneel handelen en integriteit stonden tijdens de training vaak centraal. De training was een groot succes, de deelnemers ontvingen een certificaat van deelname en vanuit de Rijksdienst Caribisch Nederland (RCN) een legitimatiebewijs en een uniform. Zij mochten zich na het behalen van de training officieel toezichthouder noemen!

De deelnemers houden van het eiland

“Je merkte direct dat de deelnemers van het eiland houden. Wat ook logisch is, het is een prachtig eiland! Zij hebben zich tijdens de training voor de volle 100% ingezet. Hun ontwikkeling ging daardoor ook erg snel. Ze dachten na over hoe ze het beste met elkaar, maar ook met andere instanties konden samenwerken. We hadden maar een paar dagen de tijd, maar doordat de deelnemers bereid waren om lange dagen te maken en elkaar te helpen hebben we samen een hoop bereikt!”, aldus Tom.

Wil jij ook een toekomstmaker worden?

Tom en Bert kijken terug op een bijzondere ervaring en zijn blij dat ze niet alleen aan de toekomst van Nederland, maar ook aan de toekomst van Bonaire kunnen bijdragen. Wil je meer weten over onze bijdragen aan de toekomst van Nederland of wil je zelf een toekomstmaker worden? Bekijk dan onze website: www.toekomstmaker.com voor meer informatie.

Bert, Tom en de deelnemers: klaar om van betekenis te zijn voor Bonaire!

 

Delen:
Top