Delen:

Maak kennis met Bart Pijpers directeur Zorg

Twee maanden geleden startte Bart Pijpers als directeur Zorg bij Langhenkel-Talenter. In deze rol is  hij verantwoordelijk voor het versterken van het werkveld Zorg als onafhankelijk vakgebied, waarbij de focus ligt op de Jeugdzorg en GGZ. Vol energie en enthousiasme heeft hij zich op deze nieuwe uitdaging gestort! Om hem, zijn werkveld én team iets beter te leren kennen, vroegen wij hem het hemd van het lijf. Wie is hij? Waarom heeft hij gekozen voor Langhenkel-Talenter? And last but not least: Wat is de visie van werkveld Zorg en hoe brengen Bart en zijn team dit tot leven? Lees snel verder, als je meer over Bart en zijn werkveld te weten wilt komen.

De persoon

Wie is Bart Pijpers in een notendop?

Ik ben Bart, 33 jaar en woon in Utrecht. Mijn brede interesse in mensen en persoonlijke ontwikkeling, lopen als een rode draad door mijn carrière. Waar ik ooit in mijn studententijd begon in de horeca en sales, koos ik daarna voor de arbeidsbemiddeling en coaching van werkenden. Bij alles wat ik doe, zet ik mij voor de volle honderd procent in! Als je werkt in de dienstverlening, moet dat iets vanzelfsprekends zijn, vind ik. Je moet echt werken vanuit je hart, anders werkt het niet. Gelukkig heb ik het erg naar mijn zin als directeur Zorg bij Langhenkel-Talenter en is er aan intrinsieke motivatie geen gebrek!

Wat kenmerkt jou in de rol van directeur, maar ook als persoon?

Ik vind het belangrijk dat je je verbonden voelt met je werk en dat je het naar je zin hebt. Als leidinggevende probeer ik dit te faciliteren voor mijn team. Ten eerste behoud ik altijd een helicopterview en begeleid en stuur ik bij, waar nodig. Ook wil ik mijn team laten weten en voelen dat ze altijd bij mij terecht kunnen. Ik ben bereikbaar voor hen, zoals zij bereikbaar zijn voor opdrachtgevers en professionals. Ten slotte geef ik graag leiding volgens het principe: vrijheid geven en verantwoordelijkheid vragen. Collega’s geef ik de ruimte om hun werk uit te voeren zoals ze dat willen, zolang het binnen de kaders past. Daarbij is er zeker ruimte voor plezier. Ik ben zelf een energiek persoon, waar je echt mee kunt lachen en met wie je over alles kunt praten. Maar ik heb ook een serieuze, zakelijke kant. Een goede balans tussen deze twee kanten, komt het werk, jezelf én collega’s ten goede. Daar ben ik van overtuigd.

De organisatie

Waar word je blij van bij Langhenkel-Talenter?

Elke organisatie heeft zijn eigen kernwaarden en cultuur, zo ook Langhenkel-Talenter. Als je start in een nieuwe organisatie, hoop je dat deze ook tot uiting komen op de werkvloer. Na twee maanden kan ik beamen dat dit ook écht het geval is. Het was niet dat ik het niet verwachtte, maar toch heeft het mij positief verrast. Langhenkel-Talenter heeft net als ik een langetermijnvisie en wil voor kwaliteit gaan in plaats van kwantiteit. Alleen dan kunnen we van betekenis zijn voor de professional, voor de opdrachtgever en uiteindelijk ook voor de maatschappij. Collega’s werken vanuit een intrinsieke motivatie om hun werk goed te doen en het leuk te hebben met elkaar. Ook bezitten ze veel kennis en kunde. Ik geloof er sterk in dat dit de succesfactor is om professionals en opdrachtgevers aan ons te binden. Als je zélf enthousiast en kundig bent en je werk met passie doet, trek je deze mensen ook aan. Dit geeft mij het volste vertrouwen in de toekomst.

 

‘Als je zélf enthousiast en kundig bent en je werk met passie doet, trek je deze mensen ook aan!’

 

Waarom heb je gekozen om deze uitdaging aan te gaan bij Langhenkel-Talenter?

Ik ben al acht jaar werkzaam in de arbeidsbemiddeling en ik vind het een prachtige tak van sport. Het werken in deze sector omvat veel verschillende werkzaamheden, zoals sales, het verbinden van mensen, het geven van advies en het oplossen van problemen. Deze dynamiek spreekt mij enorm aan. Het is heel waardevol om problemen op te lossen door verschillende mensen met elkaar te verbinden. Bij Langhenkel-Talenter krijg ik de kans om het werkveld Zorg als losstaand vakgebied neer te zetten en te versterken. Daar is meer voor nodig dan enkel het behalen van doelstellingen. Je hebt een duidelijke visie nodig, die je moet vormgeven en uitdragen. Dat is waar ik goed in ben en wat ik graag doe!

De visie

Een sterke visie is volgens jou dus de succesformule voor échte groei. Wat is de visie van het werkveld Zorg en hoe breng jij die tot leven? 

Er is een grote vergrijzing gaande in de zorgsector, waardoor kennis en kunde verloren gaan. Daarom willen wij – juist nu –  door onze onderscheidende dienstverlening een kwaliteitsimpact maken op de zorg. Wij zijn een project- en adviesbureau, dat méér doet dan het bemiddelen van mensen; het gaat bij ons niet enkel om het volume. Ons doel is om de algehele kwaliteit van het arbeidsveld te vergroten. Dit doen we door goede mensen toe te voegen aan de zorgsector en hen nog beter te maken door een rol te spelen in hun ontwikkeling en loopbaan. Zo zorgen wij voor een échte impact op de zorgsector. Onderscheidend aan onze dienstverlening is dat wij adviseurs met jarenlange ervaring in de Jeugdzorg en GGZ in dienst hebben. Zij voeden zowel het team als onze professionals in het veld met inhoud, kennis en kunde. Hierdoor borgen we dat we professionals alles kunnen bieden waar ze naar verlangen. Ten slotte is daar ook altijd onze Academie. Op dit moment staat er al een divers palet aan opleidingen, cursussen en trainingen klaar voor jeugdprofessionals. Hiermee borgen wij een groei in kennis en vaardigheden en garanderen wij het behalen of behouden van bijvoorbeeld een SKJ-registratie.

 

‘Ons doel is om de algehele kwaliteit van het arbeidsveld te vergroten.’

 

Die visie uitdragen doe je natuurlijk niet alleen, maar samen met je team. Wie is team Zorg en wat is hun bijdrage hierin?

Team Zorg bestaat uit energieke mensen met passie voor het vak. Zij hebben bewust gekozen voor dit werkveld en zijn harde werkers, die werken vanuit hun hart. Omdat we net zijn gestart als onafhankelijk team, zijn we gedreven en willen we impact maken. Het fijne van het opstarten van een team, is dat je de dingen vanaf het begin kunt doen zoals je het graag voor je ziet; samen zetten we de toon en leggen we de basis hoe we willen werken. Iedereen gaat ervoor en wil groeien. Niet alleen in het aantal professionals dat wij bemiddelen, maar ook als zelfstandig team binnen Langhenkel-Talenter. Zo kunnen wij ook onze landelijke groei borgen. Onze dromen zijn groot en die bereik je alleen door met zijn allen de schouders eronder te zetten.

 

Delen:
Top