Delen:

Maak kennis met Sander Pronk en het werkveld Wonen

Binnen Langhenkel-Talenter zijn we altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden en kansen. Om deze mogelijkheden en kansen te benutten heb je de juiste mensen nodig. Sinds kort is Langhenkel-Talenter actief binnen het werkveld Wonen. Een relatief nieuw werkveld voor onze organisatie, waar logischerwijs nog veel stappen gemaakt moeten worden. Gelukkig kwam Sander Pronk op ons pad en werd het al snel duidelijk dat hij de aangewezen persoon is om het werkveld Wonen op te starten en er een succes van te maken. Wie Sander is, hoe hij zijn passie kwijt kan bij Langhenkel-Talenter en waarom hij deze kans met beide handen aanpakt, lees je in het onderstaande artikel.

Even voorstellen

Sander Pronk, geboren en getogen in Den Haag en trotse vader van vier kinderen. Zijn loopbaan begon waar zijn passies liggen: horeca en sport. Tijdens zijn studie tot sportdocent begon hij als servicemedewerker binnen de horeca, na zijn afstuderen startte hij als volwaardig sportdocent. In deze periode ontdekte Sander twee drijfveren die hij nog steeds dagelijks in zijn werk nastreeft, service en klantgerichtheid.

“Tijdens mijn eerste lessen als sportdocent merkte ik dat er iets miste. Ik verbeterde het individu, maar niet het geheel, iets wat ik als leidinggevende in de horeca wel deed. Toen ontdekte ik dat het mijn passie is om zowel mensen als organisaties te laten groeien. Het werd tijd voor een volgende stap, één naar de arbeidsbemiddeling.”

Op eigen benen staan

Sander heeft bij meerdere detacheringsbureaus gewerkt. Hij begon als intercedent en is opgeklommen tot vestigingsmanager. Na een aantal jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging. Hij had veel geleerd van zijn werkgevers, maar het was nu tijd om op zijn eigen benen te staan. Hij richtte zijn eigen bedrijf, genaamd Per-C, op. Een detacheringsbureau binnen het sociaal domein.

“Ik heb met Per-C de sprong gewaagd en daar heb ik nooit spijt van gehad. Ik ben veel ervaringen rijker en heb ontdekt hoe het wél moet, maar ook hoe het niet moet. Ondernemerschap is een vak apart. Je moet de kandidaten, opdrachtgevers en werknemers bereiken op een manier dat zij het jou gunnen. Als dat je lukt, is dat het mooiste wat er is!”

Het onderbrengen bij Langhenkel-Talenter

“Ik kende Remy Haverlag en Ies Roos (accountmanagers bij Langhenkel-Talenter) al vanuit het werkveld en had inmiddels een goede band met hen opgebouwd. Na een aantal gesprekken vroegen beiden heren of ik het interessant zou vinden om eens te kijken of we elkaar konden helpen. Niet veel later stond mijn eerste gesprek met Karin Berends (directeur Langhenkel-Talenter) gepland en vanaf toen is het heel snel gegaan. Ik herkende mijzelf en Per-C in het DNA van Langhenkel-Talenter en er stond een hele grote en mooie uitdaging open, namelijk het opzetten van het werkveld Wonen. Een uitdaging die ik maar al te graag aanging!”

Beide partijen waren zo enthousiast dat er snel een plan werd opgezet voor Sander en Per-C. De medewerkers van Per-C werken nu bij Langhenkel-Talenter en Sander kan zich volledig focussen op zijn nieuwe uitdaging. “Ik heb er geen moment spijt van. Het onderbrengen van Per-C heeft mij meer tijd en rust gegeven. De organisatie neemt een groot aantal randzaken over waardoor ik mij kan focussen op de dingen die ik écht leuk, interessant en belangrijk vind, namelijk ondernemen, service, klantgerichtheid en nieuwe uitdagingen ontdekken. Daarnaast heb ik nu meer tijd voor mijn familie.”

Tijd om de deur te openen

Het werkveld Wonen mag dan nieuw zijn binnen Langhenkel-Talenter, maar voor zowel de organisatie als Sander is het geen onbekend terrein. Volgens hem is er een duidelijke verbinding tussen Wonen en de andere werkvelden waar Langhenkel-Talenter, maar ook Sander, al jarenlang actief zijn: “Het is eigenlijk heel simpel. Achter de voordeur zijn de werkvelden Zorg en het Sociaal Domein actief, denk bijvoorbeeld aan jeugdconsulenten, Wmo-consulenten en maatschappelijk werkers. Voor de voordeur bevindt zich het werkveld Wonen. Die deur staat inmiddels op een kier, maar wil ik de deur verder openen om de samenwerking aan te gaan en als werkvelden van elkaar te leren.’’

De eerste stappen naar groei

Inmiddels heeft Sander zich verdiept in de vraagstukken van woningcorporaties, de mensen en hun cultuur. Hierdoor realiseert hij zich steeds meer dat het een goede match is: “Het is een uitdagend werkveld en een interessante markt, maar de uitdaging wordt door de huidige situatie nog groter. Toch kom ik steeds meer te weten en merk ik dat er veel diversiteit is. Je merkt dat woningcorporaties mensgeoriënteerde organisaties zijn, waar service en klantgerichtheid de boventoon voeren. Iets waar ik mij 100 procent in kan vinden en waar ik graag samen met hen van betekenis wil zijn.”

Waar sommigen hun motivatie zouden verliezen als zij bij nul moesten beginnen, geldt dat niet voor Sander, integendeel zelfs. Dankzij Per-C weet hij hoe je succesvol iets nieuws opbouwt en wat daarbij komt kijken: “Het begin is altijd lastig, maar ook ontzettend uitdagend! Je moet de juiste mensen om je heen hebben en een netwerk opbouwen, dat was dan ook mijn eerste stap. Mijn doel is om zoveel mogelijk woningcorporaties te leren kennen. De eerste succesvolle gesprekken en ontmoetingen zijn al geweest! Ik wil ze niet alleen leren kennen, maar ook van iedereen leren. Ik heb het geluk dat ik een sterke organisatie achter mij heb staan. Langhenkel-Talenter geeft mij het vertrouwen en de handvatten die ik nodig heb om een goede start te maken! We zien de kansen, maar ook de uitdaging.”

Kansen geven en vertrouwen ontvangen

Ondanks de nieuwe, onbekende wegen die hij bewandelt, weet Sander zeker dat Langhenkel-Talenter woningcorporaties iets waardevols kan bieden. Hij hoopt hun vertrouwen te winnen en in de toekomst langdurige samenwerkrelaties aan te gaan: “Ik wil de deur openen om zo ons DNA en de expertise van het Sociaal Domein, Zorg, Ruimte, Jeugd, Bedrijfsvoering en Advies in te zetten binnen woningcorporaties. We kennen de lagen van de bevolking, aangezien we binnen elke laag al jarenlang werkzaam zijn en een hoop ervaring, kennis en kunde meenemen. Met onze kennis en expertise binnen de werkvelden kunnen wij opdrachtgevers op alle facetten helpen: een totaaldienstverlener, noem ik het zelf. Ik moet eerst kennismaken met het werkveld en het werkveld Wonen met mij! Vanuit daar kunnen we de verbinding leggen.”

Meer weten?

Nu je het verhaal van Sander en ons nieuwe werkveld kent, willen wij graag ook met jou kennismaken. Ben je benieuwd wat het werkveld Wonen voor jou als persoon of organisatie kan betekenen? Sander staat klaar om deze vragen te beantwoorden! Hij komt graag met je in gesprek.

Sander Pronk
06- 82246508

spronk@langhenkel-talenter.nl

Delen:
Top