Delen:

Maak kennis met Yvonne van Hattum, directeur Sociaal Domein

Yvonne van Hattum startte als directeur Sociaal Domein in coronatijd. Na precies één week op kantoor, ruilde ze haar bureau op kantoor – net als velen van ons –  in voor een thuiswerkplek. De situatie heeft haar zeker niet tegengehouden om meteen vol van start te gaan. Integendeel zelfs, want crisismanagement past helemaal in haar straatje. Ben je benieuwd naar de vrouw achter dit werkveld? Welk advies haar verder heeft gebracht in haar carrière? En welke positieve verandering zij in korte tijd bij Langhenkel-Talenter teweegbracht? Lees dan snel verder om meer over Yvonne te weten te komen!

Even bijpraten

Je werkt nu vijf maanden bij Langhenkel-Talenter, hoe is het met je?

Het gaat goed en ik heb het heel erg naar mijn zin bij Langhenkel-Talenter. Ik ben natuurlijk begonnen in een hectische tijd, want na precies één week gingen we in lockdown. Dat was even wennen, want ik ben een echte verbinder die het liefst zo snel mogelijk iedereen goed leert kennen. Gelukkig was er online ook veel mogelijk! Onlangs trof ik een collega uit het zuiden in ons kantoor in Utrecht. Het was de eerste keer dat we elkaar ‘live’ zagen, maar toch voelde het alsof we elkaar al goed kenden. Zo zie je maar dat online videobellen een goed alternatief kan zijn.

Hoe hebben jij en je team die periode ervaren? Wat gebeurde er bij Langhenkel-Talenter?

Als directeur mocht ik meteen aan de slag met crisismanagement en laat dat nou net iets zijn waar ik veel energie van krijg. Dat klinkt misschien gek, maar ik houd ervan om in het diepe gegooid te worden. Laat mij maar veel dingen tegelijkertijd regelen en onverwachte situaties oplossen, want dan ben ik op mijn best! Samen met mijn team hebben we in die periode dan ook snel geschakeld. De vraag in de markt veranderde namelijk enorm en opeens waren er veel consulenten Werk en Inkomen nodig. Samen met de Langhenkel-Talenter Academie hebben wij in snel tempo nieuwe traineeships opgezet en een training voor de Tozo ontwikkeld. Zo konden we ook in die situatie, van betekenis zijn voor gemeentes en de maatschappij.

Samen kom je verder

Wat is jouw visie op goed leiderschap?

Ik ben heel erg van het ‘samen’. Als je samen met elkaar mooie doelen bereikt, dan vergroot dat niet alleen het individuele werkplezier maar dat van iedereen. Verder ben ik positief en motiverend ingesteld. Ik denk altijd mee met collega’s over oplossingen en geloof er niet zo in dat iets níet kan. Als ik een ‘nee’ krijg, dan ga ik altijd op zoek naar het tegendeel: hoe kunnen we iets wel mogelijk maken? Wat hebben we daarvoor nodig? Dit hoop ik ook over te brengen op mijn team. Zo bereik je ook dat mensen voor je willen werken. Dat is erg belangrijk want zij zijn de drijvende kracht achter onze organisatie. Het geeft me veel voldoening als mijn team zich beweegt in de richting die ik als leidinggevende heb uitgezet. Dan weet je dat je het goed doet. Ten slotte geloof ik in aandacht voor persoonlijke groei. Door medewerkers te helpen in hun ontwikkeling, worden ze beter in hun werk en groeit hun werkplezier. Zo kun je samen de lat hoger leggen en nóg meer bereiken.

‘Ik ben heel erg van het ‘samen’. Als je samen met elkaar mooie doelen bereikt, dan vergroot dat niet alleen het individuele werkplezier, maar dat van iedereen.’

Op welke manier help jij medewerkers in hun persoonlijke groei?

Door in gesprek te gaan met medewerkers, te kijken waar hun talent ligt en ze ook in te zetten op hun talent. Daar hoort ook het bespreken van iemands valkuil(en) bij, want vaak gaat je grootste talent samen met je grootste valkuil. Door je daarvan bewust te zijn en op situaties te reflecteren, kan je in de toekomst betere keuzes maken. Een extra cursus of training wil daarbij soms ook helpen. Zo word je als professional beter in je vak en het is heel waardevol om hier aan bij te kunnen dragen. Verder geloof ik dat als iedereen beter wordt in zijn vak en zijn talenten mag inzetten, het werkplezier alleen maar groter wordt, 1+1= 3 zeg ik altijd maar! Als je samen successen behaalt, voel je je gemotiveerd, gewaardeerd en geïnspireerd.

Hoe zorgen jullie ervoor dat de kwaliteit van dienstverlening hoog blijft zowel voor de kandidaat als opdrachtgever?  

Langhenkel-Talenter is continu bezig met het verbeteren van haar dienstverlening, we willen het graag goed doen! En dan heb ik het niet alleen over doelstellingen, maar juist over de persoonlijke tevredenheid. Wij zorgen voor opdrachten die passen bij de talenten en het carrière pad van de kandidaat en het liefst ook dichtbij huis. Dat is soms echt puzzelen, maar een goede match zorgt voor veel voldoening.

Aan het begin van het jaar hebben wij  Sakina als kwaliteitsmanager recruitment aangesteld. Zij zorgt voor het on-boarding traject van nieuwe medewerkers: wat is er nodig om hen te binden en te boeien, en kennis te laten maken met de organisatie en werkwijze van Langhenkel-Talenter? Ook geven wij de recruiters en accountmanagers die al langer bij ons in dienst zijn, de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen. Door middel van een jaarlijkse trainingscyclus, delen we kennis en vaardigheden die we al in huis hebben. Zo geef ik zelf een cursus over het bouwen van talent pools, maar zijn er ook trainingen op het gebied van vacatureteksten schrijven, interviewtechnieken en assertiviteit. Samen blijven groeien, daar hecht ik veel waarde aan!

Advies voor persoonlijke groei

Welk advies heeft jou verder gebracht in jouw carrière?

Ik kon en – kan – een hele goede stille kracht zijn. Met als consequentie dat anderen soms de show stalen met mijn plannen. Hoewel er niets mis is met een stille kracht zijn, heb ik wel geleerd dat het oké is om je hoofd boven het maaiveld uit te steken en jezelf te laten zien. Als je je doelen wilt bereiken en stappen in je carrière wilt maken, moet je op het puntje van je stoel gaan zitten om steeds verder te komen. Je moet je eigen ideeën in de etalage zetten. Zo zien mensen je, onthouden ze je en geven ze je sneller een kans bij een uitdagend project of promotie. Je mag trots zijn op wie je bent en dat ook laten zien, dat heb ik geleerd.

‘Je mag trots zijn op wie je bent en dat ook laten zien, dat heb ik geleerd.’

Welk advies wil je je collega’s of team meegeven?

Deel wat je denkt! Ik denk namelijk dat er veel mensen zijn die wel wat denken en vinden, maar dat niet altijd uitspreken. Dat is zonde, want het is juist heel fijn en helpend als mensen met goede ideeën komen. Ik probeer mijn team hiertoe dan ook te motiveren. Je zult misschien een aantal keer een ‘nee’ horen, maar er zal zeker ook een ‘ja’ tussen zitten. Dat maakt het de moeite waard om het te proberen. Durf anders te zijn, geef je mening en kom voor jezelf op! Ik geloof in authenticiteit. Want als je iemand probeert te zijn die je niet intrinsiek bent, houd je dat niet lang vol. Blijf dus jezelf, want dat gaat je wel ver brengen!

‘Je zult misschien een aantal keer een ‘nee’ horen, maar er zal zeker ook een ‘ja’ tussen zitten. Dat maakt het de moeite waard om het te proberen.’

 

Delen:
Top