Delen:

Met welke sollicitatievragen scoor je punten?

Een sollicitatiegesprek is niet één-, maar tweerichtingsverkeer, sterker nog jouw gesprekspartner verwacht dat je ook vragen stelt. Wanneer je de juiste vragen stelt krijg je meer duidelijkheid over de functie en de organisatie én je laat zien dat je geïnteresseerd bent. Maar wat zijn goede vragen om te stellen en waarom? Wij helpen je graag op weg met een aantal goede vragen!

1. Waarom staat deze functie open?

Met een open vraag zoals deze, krijg je veel informatie op tafel. Je nodigt je gesprekspartner namelijk uit om te gaan praten. Het antwoord van je gesprekspartner biedt haakjes voor vervolgvragen. Je kunt ook zelf een vervolgstap zetten: Wat gebeurt er met de organisatie als deze functie niet wordt ingevuld? Een vraag met een duidelijke trigger voor je gesprekspartner om na te denken over het belang van de functie. Je verplicht hem/haar als het ware om de functie duidelijk te omschrijven.

2. Waarom ben ik geselecteerd?

Tijdens het sollicitatiegesprek sta jij natuurlijk in het middelpunt, dan is het ook goed om te weten waarom juist jij bent geselecteerd. Het antwoord op deze vraag toont aan wat jouw sterke punten zijn. Een vervolgvraag kan zijn: ‘Waar twijfelen jullie over?’ Zo kan je erachter komen waar je nog aan moet werken en welke kwaliteiten je tijdens het gesprek moet aantonen.

3. Hoe ziet jullie ideale kandidaat er uit?

Een werkgever heeft vaak al een plaatje voor ogen van de perfecte kandidaat. Pas jij niet in dat plaatje, dan is de wedstrijd nog niet gelopen: misschien heb jij wel veel meer te bieden! Het is wel goed om te weten wat het perfecte plaatje is. Je krijgt te horen waar de focus van de functie ligt, hoe je gesprekspartner jou inschat, waar je nog aan moet werken. Vervolgens kan je zelf bepalen of er een match mogelijk is, of niet.

4. Wat wordt er in de eerste zes maanden van mij verwacht?

Sommige organisaties verwachten dat je direct volledig inzetbaar bent, terwijl andere organisaties ruimte bieden om ‘in een functie te groeien’. Het is goed om te weten hoe de organisatie daar in staat. Als jij het gevoel hebt dat je nog veel over de functie moet leren is het niet verstandig om bij een organisatie te werken die direct volledige inzetbaarheid verwacht.

5. Wat zijn de ontwikkelingsmogelijkheden?

Met deze vraag laat je jouw gedrevenheid zien en jouw eigen commitment aan jouw persoonlijke groei. Veel organisaties waarderen medewerkers met dergelijke kwaliteiten, immers: jij wordt aangenomen om een bijdrage te leveren aan de organisatie. Met jou, groeit ook de organisatie.

6.Wanneer hoor ik meer?

Aan het einde is altijd verstandig om te vragen naar het vervolg. Dit verschaft je niet alleen duidelijkheid, maar voorkomt onnodige vertraging en miscommunicatie. Je laat met deze vraag bevestig je nog eens dat je oprecht interesse in de functie hebt.

7. Een goede voorbereiding is het halve werk

Je vragen en antwoorden uitwerken is een goed begin, maar er is meer dat je kan doen om volledig voorbereid bij een sollicitatiegesprek te arriveren. Benieuwd? Klik hier!

Ben jij een toekomstmaker?

Wil jij de bovenstaande vragen in praktijk brengen door bij Langhenkel-Talenter te solliciteren? Kijk op www.toekomstmaker.com voor informatie over werken bij onze organisatie.

Delen:
Top