Delen:

Netwerken voor een nieuwe baan

Van websites van organisaties tot aan vacaturebanken, het internet staat vol met vacatures, maar toch zit er een addertje onder het gras. Wist je al dat maar 30% van de vacatures zichtbaar is via het internet, kranten, vakbladen, social media en andere media? 70% van de vacatures worden via-via ingevuld (Bron: NRC).  Maar hoe vind je de andere 70% dan? Het antwoord op deze vraag is: netwerken! Onderstaand vind je verschillende tips & tricks om jouw netwerkvaardigheden te verbeteren en je eigen netwerk te vergroten.

Recruiters op social media

Recruiters zijn erg actief op social media, met name op LinkedIn. Zij zoeken op verschillende manieren naar een passende kandidaat. Wees dan ook niet bang om een bericht op jouw LinkedIn-profiel te zetten. Geef aan welke functies voor jou interessant zijn en hoe recruiters contact met je op kunnen nemen. Door de functies in het bericht te plaatsen word je beter vindbaar.

Daarnaast heeft LinkedIn ook nog de optie: beschikbaarheidsinstelling/vacaturevoorkeuren toevoegen. Zo kan jij jezelf op beschikbaar zetten. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om te kiezen voor welke functies jij jezelf beschikbaar stelt, maar ook wie het kunnen zien. Je krijgt de keuze uit: alleen recruiters of alle LinkedIn-leden. Door dit goed in te stellen weten de voor jou interessante recruiters/LinkedIn-leden jou beter te vinden!

LinkedIn: Beschikbaarheidsinstelling/vacaturevoorkeuren
LinkedIn: Beschikbaarheidsinstelling/vacaturevoorkeuren

Een compleet LinkedIn-profiel

Zorg ervoor dat jouw LinkedIn-profiel volledig is ingevuld, inclusief een goede profielfoto. Een LinkedIn-profielpagina is eigenlijk een online cv, zorg er dan ook voor dat jouw online cv compleet is. Daarnaast werkt LinkedIn met gradaties van beginner tot aan zeer deskundig. Wanneer jouw LinkedIn-profiel volledig is ingevuld krijg je de gradatie: Zeer deskundig. Hierdoor wordt jouw profiel gemiddeld 40 keer vaker bekeken. Door het volledige profiel toont LinkedIn je ook bedrijven die beter aansluiten bij jouw kennis en ervaring.

Zoeken en netwerken

LinkedIn en vacaturebanken staan vol met interessante bedrijven, personen, vacatures en berichten en daar kan je goed gebruik van maken. Je moet zelf gaan netwerken! Ga bijvoorbeeld op zoek naar de bedrijven waar je graag wil werken, bekijk of er nog interessante berichten of vacatures staan. Zoek de recruiters van het bedrijf op en nog belangrijker, kijk of je mensen kent die daar werken. Wellicht dat zij je kunnen helpen aan jouw droombaan!

Netwerken doe je niet eenmalig

Netwerken is iets waar je eigenlijk altijd mee bezig bent. Ontmoet je interessante mensen? Stuur ze een connectieverzoek of een bericht, zo zorg jij ervoor dat jouw netwerk gevuld wordt met relevante en interessante mensen die jou wellicht, direct of in een later stadium, kunnen helpen!

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging?

Binnen Langhenkel-Talenter proberen wij zoveel mogelijk vacatures te verspreiden zodat jij geen kans misloopt! Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk dan onze vacatures of maak gelijk gebruik van de bovenstaande tips en volg onze LinkedIn-pagina en recruiters!

Delen:
Top