Delen:

Kennissessie: De kracht van netwerken

De kennissessie, genaamd de kracht van netwerken, voor de jeugdconsulenten in Zwolle en omgeving zit er weer op en het was wederom zeer leerzaam en gezellig! Langhenkel-Talenter organiseert de kennissessies natuurlijk met een reden. Als consulent jeugd is het belangrijk om je te blijven ontwikkelen en om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Met deze kennissessies laten wij ook aan het SKJ (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd) zien dat onze professionals kundig zijn en blijven om hun vak te beoefenen. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat wij onze collega’s (leren) kennen, maar ook elkaar! Door gezamenlijk sessies te organiseren en uit te voeren wordt er natuurlijk ook kennis gedeeld.

Eerste kennissessie (de kracht van netwerken)

De eerste kennissessie stond in het teken staan van netwerken. Het gebruik van het netwerk van de gezinnen krijgt de afgelopen jaren een steeds grotere rol; hoe ga je hiermee om en wat is hierin jouw taak als jeugdhulpverlener? Is dit anders in zaken waarin echtscheiding een rol speelt? Hoe zorg je dat je meervoudig partijdig bent en blijft? Welke tools of hulpbronnen kunnen we met elkaar delen?

Genoeg vragen, waar onze adviseurs jeugd, Sanne en Liz antwoord op gaven. Samen met de jeugdconsulenten hebben zij gespard over de vragen om zo tot een passend antwoord te komen en dat is natuurlijk gelukt! Iedereen was tijdens, maar ook na de sessie erg enthousiast! Al met al een groot succes. Volgende week staat er een kennissessie op ons hoofdkantoor in Utrecht gepland. Voor nu, jeugdconsulenten bedankt en tot de volgende keer!

Vervolg

Na de eerste kennissessie is er ook een vervolg gekomen om onze jeugdconsulenten te voorzien van nog meer informatie, tips & tricks voor het netwerken! Benieuwd hoe dat is verlopen? Klik dan hier! 

Delen:
Top