Delen:

Werk en Inkomen in een succesvol online jasje

‘Never let a good crisis go to waste’, zijn de bekende woorden van Winston Churchill. Deze woorden hebben wij als Academie omarmd toen we, na een van de eerste corona persconferenties van onze premier, geen klassikale lessen meer mochten verzorgen. In de tussentijd hebben wij echter niet stil gezeten! We zijn hard aan de slag gegaan met ons opleidingsaanbod, met als resultaat dat wij nu online trainingen en opleidingen kunnen aanbieden.

Een grote vraag, vraagt om een sterk aanbod

Na het intreden van de coronacrisis merkten we al snel dat er een grote vraag ontstond naar klantmanagers Werk en Inkomen. Deze vraag groeide niet alleen bij onze externe opdrachtgevers, maar ook intern. We stonden voor de uitdaging om in snel tempo de juiste keuzes te maken en dat hebben we gedaan!

Dankzij onze jarenlange ervaring als opleider hebben we de opleiding Werk en Inkomen aangepast op de huidige situatie: we gingen dus over op online! De uitkomsten voor nu en de toekomst zijn als volgt:

  • De lessen zijn opgedeeld in overzichtelijke en praktische live-webinars van maximaal vier uur per dag, verdeeld over twee sessies;
  • De deelnemers maken voor de start van de live-webinars voorbereidende opdrachten;
  • De deelnemers werken tijdens de opleiding verschillende opdrachten uit, die gericht zijn op uitvoering in de praktijk, waardoor zij ervaring op doen in rapporteren en beschikken;
  • We werken met individuele feedbackmomenten om de voortgang te bespreken en de resultaten van de opdrachten terug te koppelen;
  • We bieden deelnemers de ruimte om met elkaar buiten de opleiding om te werken in ons online platform. Zo leren deelnemers ook van elkaar.

Het resultaat

Wij kunnen met zekerheid en trots zeggen dat onze methode werkt. Sinds maart hebben wij online 160 nieuwe klantmanagers Werk en Inkomen klaargestoomd en 175 uitvoerders voor de Tozo-regeling opgeleid. Dit zijn mooie aantallen, maar we zijn vooral trots op de resultaten van onze deelnemers! Iedereen is namelijk met een hoog cijfer geslaagd voor de toetsen. Deze online toetsen waren identiek aan de klassikale variant, wat betekent dat ook onze online opleiding Werk en Inkomen staat voor kwaliteit. Daarnaast zijn al onze deelnemers via Langhenkel-Talenter gestart op een stage of opdracht bij één van onze opdrachtgevers. En leveren de deelnemers van de Tozo-webinars eveneens een waardevolle bijdrage aan gemeentes.

Een beoordeling om trots op te zijn

Een nieuwe methode moet altijd getest worden, zo ook onze online opleiding Werk en Inkomen. Niet alleen de resultaten van de deelnemers waren goed, maar ook de klanttevredenheid was hoog. Wij hebben tijdens de beoordeling van onze deelnemers uitgebreid gevraagd naar de ervaringen met onze nieuwe, online methode. Het resultaat mocht er wezen: onze deelnemers waren erg te spreken over de online opleidingsvariant en waardeerden het maar liefst met een 8.3!

De conclusie

We hebben als Academie veel geleerd in de afgelopen vier maanden. Inmiddels weten we wat goed werkt online. Met trots kunnen wij dan ook mededelen dat wij in het najaar, naast ons reguliere aanbod, ook weer klaarstaan voor thuiswerkers en keukentafelcursisten. We hopen je binnenkort bij één van onze trainingen te zien!

Delen:
Top