Delen:

Talent Transfer: Ik ben heel dankbaar voor dat duwtje in mijn rug

”Ik solliciteerde volop en stond ingeschreven bij verschillende bureaus, maar zonder succes.”. Aan het woord is de 56-jarige Truus. Ze had het niet meer naar haar zin bij de gemeente waar ze werkte en ging op zoek naar een oplossing buiten de deur.

De zoektocht naar een nieuwe werkplek bracht Truus langs onzekerheid en tegenslag. ”Ik ging met tegenzin naar mijn werk en mijn zelfvertrouwen had door allerlei redenen een knauw gehad. Ik merkte dat dit niet bepaald hielp bij sollicitatiegesprekken. En mislukte sollicitatiegesprekken verminderden mijn zelfvertrouwen weer.”. Gelukkig gaf een kennis, die werkzaam was bij Langhenkel-Talenter, haar de tip om contact op te nemen met zijn werkgever.

Aandacht voor wensen

Truus besprak dit binnen de gemeente waar ze werkt, waarna een gesprek volgde met Dirk van Langhenkel-Talenter Transfer. ”Dat was een heel fijn en uitgebreid gesprek. Hij stelde vragen, was oprecht geïnteresseerd in mij als persoon en ik merkte dat hij echt luisterde naar wat ik wilde. Hij vroeg wat ik nou nou écht graag wilde, want hij zag dat het voor mij belangrijk was dat ik op een plek ging werken waar mijn talenten echt benut werden. Dat zette me aan het denken en ik sprak toen uit wat ik wilde, terwijl ik dat eerder nooit gedaan had.”. Samen bepaalden ze het doel: een functie als teamcoördinator in het Sociaal Domein.

De sleutel tot succes

Het werd Truus al snel duidelijk dat ze de goede partij had gekozen. ”Er werd veel aandacht besteed aan mijn profiel en presentatie. Gelukkig mocht ik dit al snel in de praktijk brengen, omdat ik een sollicitatiegesprek had voor de rol van teamcoördinator binnen een andere gemeente.”. En dat was slechts het begin, vertelt Truus. ”Dirk regelde echt alles en gaf me een peptalk voor het gesprek, want die had ik toen wel nodig. En hij zette me zelfs af voor de deur van het gemeentehuis.”. Waar andere gesprekken op niets uitliepen, bleek deze aanpak perfect te passen bij Truus: ze werd aangenomen.

Gelukkig aan het werk

Inmiddels werkt Truus al een aantal maanden met veel plezier als teamcoördinator bij een andere gemeente, terwijl ze nog in dienst is bij haar ‘oude’ werkgever. Deze constructie duurt in ieder geval t/m eind mei. ”Dan bekijken we of ik hier kan en wil blijven. Ik moet namelijk wel vijf kwartier heen en terug reizen. Toch heeft ze dit er voor over, omdat het haar veel oplevert. Ik heb mijn zelfvertrouwen terug. Iets dat wat door allerlei redenen kapot was, is weer heel. Ik ben heel dankbaar voor dat duwtje in mijn rug en kan het iedereen aanraden. Sterker nog, dat heb ik al gedaan!”.

Meer informatie over Talent Transfer?

Wil je meer weten over Talent Transfer bij Langhenkel-Talenter? Klik dan hier!

BEN JIJ EEN TOEKOMSTMAKER?

Als toekomstmaker bij Langhenkel-Talenter ben je iedere dag van betekenis voor mens en maatschappij. Je werkt aan maatschappelijk relevante opdrachten voor onze opdrachtgevers bij de overheid. Heb jij de ambitie om het verschil te maken? En de persoonlijkheid om het Nederland van morgen mee vorm te geven? Houd je van dynamiek en wil je blijven groeien? Dan ben jij een echte toekomstmaker! Lees hier meer over onze toekomstmakers en hoe jij er één kan worden! 

Delen:
Top