Delen:

Tips voor een sollicitatiegesprek

Veel mensen vinden een sollicitatiegesprek spannend, wat begrijpelijk is. Met een goede voorbereiding kan je zelfverzekerd op weg naar een sollicitatiegesprek en wellicht een nieuwe baan! Onderstaand vind je een aantal tips van onze recruiters voor een optimale voorbereiding.

Tip 1: De vacatureomschrijving

Probeer een goed beeld te krijgen van de functie. Dat begint bij het aandachtig lezen van de vacaturetekst. Markeer wat volgens jou belangrijk is én, minstens net zo belangrijk, markeer wat er voor jou onduidelijk is. Het is niet erg als je nog vragen hebt, dus schrijf ze op en neem ze mee. Dit laat alleen maar zien dat je veel interesse hebt en je goed hebt voorbereid!

Tip 2: Weet waar je solliciteert

Twee tips in één! Ten eerste, leer de organisatie kennen. Elke organisatie is anders en een goede ‘match’ tussen jouw belevingswereld en de bedrijfscultuur is niet vanzelfsprekend. Weet dus bij wat voor organisatie je solliciteert. Zo kom jij niet voor verrassingen te staan. Bekijk de website, zoek in je netwerk naar mensen die de organisatie kennen, kortom ga op onderzoek uit:

  • Wat vertelt de website over de cultuur?
  • Hoe groot is de organisatie?
  • Wat zeggen andere over organisatie?
  • Wat is het laatste nieuws op de website/social media?

Ten tweede, héél belangrijk, weet ook letterlijk ‘waar’ je gesprek plaatsvindt. Bekijk de route en kom op tijd.

Tip 3: Jouw gesprekspartner

Verdiep je alvast in je gesprekspartner. Zo maak je tijdens het gesprek gemakkelijk contact. Recruiters, accountmanagers zijn veelal actief op LinkedIn. Waarschijnlijk geldt dat dus ook voor jouw gesprekspartner. Zoek een gezicht bij de naam van degene met wie je spreekt, achterhaal wat je gesprekspartner doet en bezig houdt. Het kan zomaar zo zijn dat jij aansluiting ziet met de activiteiten van jouw gesprekspartner.

Tip 4: Je voorbereiden op sollicitatievragen

Tijdens een sollicitatie worden er een hoop vragen gesteld. Je kan natuurlijk niet alle vragen voorbereiden, maar je kunt het jezelf wel makkelijker maken. Formuleer alvast een antwoord op vragen die vaak gesteld worden tijdens sollicitatiegesprekken.

Tip 5: Jouw eigen vragen

Een sollicitatiegesprek is niet een-, maar tweerichtingsverkeer. Het is goed om vragen te stellen! Dit laat zien dat jij je goed hebt voorbereid, je verdiept hebt in de organisatie of functie en dat je echt geïnteresseerd bent. Door de juiste vragen te stellen kom je er bovendien achter of de organisatie en functie echt bij jou passen. Wil je weten welke vragen jou kunnen helpen? Klik hier!

Tip 6: Neem benodigdheden mee

Veel mensen gaan zonder spiekbriefje een sollicitatiegesprek in, maar dat is nergens voor nodig. Neem je cv, de vacature, je motivatiebrief en vragen mee. Jouw gesprekspartner weet ook niet alles uit zijn of haar hoofd en neemt ook benodigdheden mee, waarom jij dan niet?

Tip 7: Wees jezelf

Misschien wel de belangrijkste tip van onze recruiters: wees jezelf. Alleen zo kom je erachter of er een goede match is. Als jij je anders voor moet doen om geschikt te zijn voor een functie, past deze functie of organisatie dan wel echt bij jou? Een nieuwe baan is natuurlijk goed nieuws, maar je moet wel goed op je plek zitten.

Ben jij een toekomstmaker?

Ben je benieuwd hoe je bij Langhenkel-Talenter ondersteund wordt bij sollicitaties? Kijk op www.toekomstmaker.com voor informatie over werken bij onze organisatie.

Delen:
Top