Delen:

Mijn traineeship bij Langhenkel-Talenter: Ik ben gelukkig met mijn stap!

Kan je jezelf kort voorstellen?

Mijn naam is Didem Köktas. Ik ben 26 jaar oud en woon in Almelo. Ik ben afgestudeerd als maatschappelijk werker en ik heb onlangs de traineeship: Opleiding tot wmo-/jeugdconsulent afgerond via Langhenkel-Talenter.

Hoe ben je in aanraking gekomen met Wmo?

Na mijn studie heb ik ongeveer twee jaar gewerkt als ambulant begeleider binnen een thuiszorginstelling. In die functie werkte ik samen met wmo consulenten om te bespreken waarom iemand zorg nodig had of om zorgplannen te evalueren. Mijn interesse voor de functie wmo consulent is toen aangewakkerd. Het viel mij op dat mensen vooral kijken naar wat niet lukt, de onmogelijkheden. En wmo consulenten gaan veel meer in op wat mensen juist wél kunnen, waardoor mensen positiever denken over hun situatie, in mogelijkheden denken en worden geactiveerd. Die aanpak spreekt mij aan: mensen in hun eigen kracht te zetten.

Hoe heb je Langhenkel-Talenter gevonden?

Na veel sollicitaties was Langhenkel-Talenter de partij die keek naar mijn motivatie, kennis en kunde en niet naar alleen mijn ervaring binnen het vakgebied. Hierdoor heb ik vanaf het begin vertrouwen gehad in Langhenkel- Talenter. Ik ben hier meer dan een nummer: ze vragen wat ik wil doen en waar ik mijzelf in wil ontwikkelen. Er is altijd goed contact met recruiters/regio managers en ze stellen mij goed op de hoogte van de ontwikkelingen, denken mee voordat ik een sollicitatiegesprek in ga en geven tips en advies.

Waarom heb je voor de traineeship en Langhenkel-Talenter gekozen?

Ik had al een vast dienstverband bij de Langhenkel-Talenter. Ik wilde mijzelf ontwikkelen en bracht dat ter sprake. Toen hebben we samen gespard over opties. Uiteraard benoemde ik interesse te hebben in de functie wmo consulent. Er was gelijk een optie om te beginnen met de traineeship. Ik vind het prettig dat alles snel is geregeld waardoor ik direct aan de slag kon!

Wat vond je van de traineeship?

De traineeship was erg leerzaam! Ik had nog geen kennis over de wet- en regelgeving. Daar heb ik vooral veel kennis over opgedaan: de Wlz, de Wmo en de Jeugdwet. Daarnaast kregen we lessen in bijvoorbeeld gespreksvoering en persoonlijkheidskenmerken. De dagen waren best lang, maar de docenten hielden goed rekening met onze concentratieboog.

Wat mij opviel was dat de docenten erg duidelijk waren in hun uitleg en kennis goed konden overbrengen. We konden met allerlei soorten vragen bij hen terecht. Ze vroegen meerdere keren of wij het hadden begrepen en gaven tips over hoe we ons het beste konden voorbereiden op een toets. Dat vond ik echt heel prettig!

Wat was het meest interessante aan de traineeship?

Ik vond de dag naar Meyra (Specialist in het verbeteren van de zelfredzaamheid van mensen) het leukste aan de traineeship, omdat ik heel weinig wist over rolstoelvoorzieningen. Daar heb ik ervaren hoe het is om verschillende hulpmiddelen te gebruiken en waar ik rekening mee moet houden als iemand bijvoorbeeld een rolstoel moet krijgen (lengte, breedte, besturing, of het voor binnen of buiten wordt gebruikt etc.).

Verder vond ik de assesment dagen erg leerzaam, omdat we tijdens deze dagen de theorie toepasten in praktijk. Fouten maken mocht, waardoor je toch kon experimenteren, bijvoorbeeld met hoe een vraag of een opmerking overkwam en hoe je het eventueel anders kon doen.

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd?

Wat de Wmo inhoudt en wat de Wlz is. Uit welke ‘potjes’ de zorg wordt bekostigd en op welke manier het kan worden bekostigd (pgb, zorg in natura). Iedere situatie is anders en daarom is maatwerk belangrijk. Ook heb ik een belangrijke functie in het onderzoeken van een situatie en moet ik goed nadenken over de vragen die ik stel. Alleen dan krijg je een zo helder mogelijk beeld van de situatie. Dit is belangrijk, omdat iedere burger het recht heeft om gelijk behandeld te worden. Tot slot, heb ik geleerd om altijd te overleggen met de gemeente waarin je werkt. Je moet goed kijken wat daar gebruikelijk is.

Wat is je toekomstplan?

Ikzou graag als wijkcoach willen werken waar ik hulp kan verlenen en kan indiceren om mensen in hun eigen kracht te zetten. Ook zou ik later meer willen betekenen op het gebied van beleid, omdat ik het interessant vind hoe de wetten geïmplementeerd kunnen worden binnen een gemeente.

Is er nog iets wat je wil zeggen tegen mensen die erover nadenken om een traineeship te volgen bij Langhenkel-Talenter?

Als het je interessant lijkt om mensen in hun kracht te zetten, onderzoekend ingesteld bent en pit hebt om ook af en toe mensen te confronteren; raad ik het je aan om de traineeship: Opleiding tot wmo-/jeugdconsulent te doen!

Wil jij meer weten over onze traineeships?

Bekijk dan onze traineeship pagina: klik hier!

Delen:
Top