Delen:

Van offline naar online en weer terug

In de afgelopen maanden is het (bedrijfs)leven sterk veranderd. Door de beperkingen kwam er veel stil te staan of moest anders ingedeeld worden. Vrijwel iedere organisatie stond voor een grote uitdaging om het werk voort te zetten, zo ook de Langhenkel-Talenter Academie. Onze docenten, trainers en opleidingsadviseurs hebben de mouwen opgestroopt en keihard gewerkt aan een geweldig resultaat!

Benieuwd wat er allemaal is veranderd, welke kansen we hebben gepakt om van betekenis te zijn en hoe we op een verantwoorde manier de lessen door hebben gezet? Lees dan onderstaand artikel!

Van offline naar online

Voorheen werkten wij altijd klassikaal, maar door de huidige situatie zeiden we tijdelijk gedag tegen het klassikaal lesgeven. Dat is een hele omschakeling, zeker omdat de academie bekend staat om de persoonlijke vorm van lesgeven. Er was wel één ding zeker, de lessen moesten doorgezet worden, zonder verlies van kwaliteit. Maar hoe doe je dat? Het antwoord, webinars.

Iedereen heeft weleens een webinar gevolgd, maar er één organiseren is een hele andere sport. Al snel startten onze ervaren docenten met de eerste webinars. Iedere webinar werd geëvalueerd. Er werd gekeken naar wat er goed ging, maar ook beter kon. Dankzij de strakke vormgeving van de online lessen, de lestijd en de afwisseling in aanvullende opdrachten waren onze cursisten erg tevreden.

En weer terug

Na een aantal weken was het weer mogelijk om klassikaal lessen te geven, maar wel volgens de RIVM-richtlijnen. De juiste voorzorgsmaatregelen waren snel getroffen. Onze locaties in Zwolle en Utrecht zijn weer klaar om op een verantwoorde cursussen en trainingen klassikaal te verzorgen.

De ruimtes zijn zo ingedeeld dat er te allen tijde 1,5 meter afstand gehouden wordt. Daarnaast staat er op meerdere plekken desinfecterende gel en zijn er speciale componenten geïnstalleerd waardoor de deur met de voet geopend kan worden. Ook zijn er duidelijke regels te vinden over de richtlijnen voor de lokalen. Bij een beperkt aantal deelnemers is het ook mogelijk om te lunchen in ons restaurant. Ook hier weer met ruime onderlinge afstand. Komt door het aantal deelnemers de ruimte in het restaurant in het gedrang? Dan verplaatsen we de lunch naar de cursus- of trainingsruimte.

De programma’s voor trainingen zijn ook aangepast. Zo zijn sommige oefeningen en opdrachten niet meer werkbaar waardoor deze nu in een andere vorm worden aangeboden of zijn vervangen door andere methoden die wel fysieke afstand creëren.

De kans om een betekenisvolle bijdrage te leveren

Ook zagen we dat er een grote vraag ontstond naar inkomensconsulenten. Deze kans hebben wij met beide handen aangepakt door online cursussen, trainingen en opleidingen te verzorgen om snel als inkomensconsulent aan de slag te gaan. Het is toch wel erg mooi dat wij zelfs in deze nieuwe en vreemde situatie van betekenis kunnen zijn voor de maatschappij, aldus Tom Hackmann adviseur en trainer bij Langhenkel-Talenter academie.

Blended leren het nieuwe normaal

Door de positieve online ervaring zijn er kansen en mogelijkheden ontdekt en gevormd. Er is een vorm van lesgeven ontstaan waar zowel online als klassikaal wordt lesgegeven, ook wel blended leren genoemd. Dit biedt, wat ons betreft, veel mogelijkheden voor de toekomst. Ook ons werk zal blijvend veranderen. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan en wij zullen geen afscheid nemen van ons aanbod aan klassikale scholingen.

Het resultaat

Het was een grote wijziging, maar de reacties van de deelnemers zijn zeer positief. Met name het live (online) bij elkaar zijn, de discussies en het uitwerken van casuïstiek wordt als prettig ervaren. Toch is het oefenen in simulatiegesprekken met een trainingsacteur iets wat op geen enkele manier beter tot zijn recht komt dan in een live klassikale setting. Gelukkig behoort in de huidige situatie het klassikaal lesgeven ook weer tot het aanbod.

Wil je een in-company training laten verzorgen maar is daar geen geschikte ruimte voor? Dan is het zeker bespreekbaar of deze training ook bij ons in Zwolle of Utrecht kan worden verzorgd. Hierin komen wij  jou graag tegemoet. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk dan onze website: www.langhenkel-talenter-academie.nl of neem contact op met een van onze opleidingsadviseurs via 038-4677200.

Delen:
Top