Delen:

Van trainee naar jeugdconsulent

Even voorstellen

Mijn naam is Elise, 25 jaar oud en ik woon in Friesland. In 2016 ben ik afgestudeerd aan de Hanzehogeschool in Groningen. Daar heb ik de opleiding Toegepaste Psychologie, richting Jeugd, afgerond. Inmiddels ben ik met veel plezier werkzaam als jeugdconsulent bij Langhenkel-Talenter.

Mijn eerste ontmoeting met Langhenkel-Talenter

Ik ben met Langhenkel-Talenter in contact gekomen nadat ik een interessante vacature voorbij zag komen. De vacature sprak mij zo erg aan dat ik heb gesolliciteerd, ik werd dezelfde dag nog gebeld om een sollicitatiegesprek in te plannen. Tijdens het gesprek werd mij gevraagd of ik een traineeship zou willen volgen, de traineeship Wmo/Jeugd. Ik had natuurlijk al kennis van Jeugd, aangezien dat mijn studierichting was, maar Wmo was compleet nieuw voor mij. Door de traineeship zou ik niet alleen mijn kennis over jeugd verbeteren, maar ook de Wmo kant ontdekken. Dit leek mij dan ook een goede stap!

Hulp bij ontwikkeling

Wat ik erg fijn vond was het persoonlijke contact met Jilde en Thirsa, recruiters bij Langhenkel-Talenter. Ik tekende voor zowel de traineeship als voor een vaste aanstelling als Jeugdconsulent na het afronden van de traineeship, zo was ik direct verzekerd van een baan. Erg prettig, zo hoefde ik mij niet druk te maken over een baan na de traineeship.

De traineeship en vaste aanstelling zijn niet de enige reden dat ik voor Langhenkel-Talenter heb gekozen. Tijdens het gesprek merkte ik gelijk de open en vriendelijke sfeer binnen de organisatie. Daarnaast biedt Langhenkel-Talenter veel opleidingen, trainingen en cursussen die je als werknemer kan volgen, wat natuurlijk bijdraagt aan mijn ontwikkeling. Dit is voor de functie jeugdconsulent erg belangrijk aangezien je jaarlijks een bepaald aantal SKJ-punten moet halen. Langhenkel-Talenter regelt voor alle jeugdconsulenten cursussen en trainingen waarmee je SKJ-punten kan halen, je hoeft dus zelf niet meer op zoek.

Daarnaast zijn er meerdere adviseurs jeugd werkzaam bij Langhenkel-Talenter. Zij helpen jou tijdens je werk, keuzes en je kan altijd contact met ze opnemen voor advies. Alle adviseurs hebben zelf ervaring binnen Jeugd en weten heel goed waar ze het over hebben en wat ik meemaak.

Mijn stageperiode

Mijn stage was ook ontzettend leerzaam. Ik had bij een gemeente mijn eigen caseload en ik heb al veel zelf mogen regelen en onderzoeken in het belang van de ontwikkeling van de gezinnen/jeugdigen. Wat mij het meeste is bijgebleven is waar gemeenten rekening mee moeten houden. Je moet de beste zorg voor de inwoners realiseren, terwijl je tegelijkertijd rekening moet houden met het budget. Dit maakt dat je de keuzes die je maakt heel goed moet afwegen.

De combinatie Jeugd en Wmo

Naast mijn kennis over Jeugd heb ik tijdens de traineeship ook veel geleerd over Wmo. Het versterkt elkaar. Het is prettig om als jeugdconsulent ook het één en ander te weten over de Wmo en de mogelijkheden die de Wmo biedt. Bij het werken met gezinnen heb je namelijk niet alleen te maken met de kinderen waarvoor de kosten vanuit de jeugdwet vergoed worden, maar ook met de ouders/verzorgers die mogelijk ondersteuning vanuit de Wmo kunnen gebruiken. Het is handig als je hier dan iets van weet zodat je hier alert op kunt zijn, maar mijn passie ligt wel echt bij de Jeugd!

Ik ben een toekomstmaker!

Bij Langhenkel-Talenter zijn ze op zoek naar echte toekomstmakers en hier herken ik mijzelf zeker in. Ik draag bij aan de ontwikkeling van gemeenten en kinderen, maar ook de opvoedvaardigheden van ouders. Zo ben ik van betekenis voor mens en maatschappij en dus de toekomst!

Wil jij ook een toekomstmaker worden? Of ben je benieuwd naar het werken bij Langhenkel-Talenter? Kijk dan op www.toekomstmaker.com

Delen:
Top