Delen:

Van een zij-instroom opleiding naar professional bij Langhenkel-Talenter

Bij Langhenkel-Talenter denken wij graag met je mee, zo ook met Chantal. Wij begrijpen dat niet iedereen direct de juiste opleidings- of loopbaankeuze maakt. Chantal heeft de opleiding Sociaal Pedagogisch Hulpverlening met daarin de specialisatie GGZ-agoog (verslagingsdeskundige) afgerond, daarna ging ze aan de slag als ambulant begeleider. Een voor haar uitdagende baan, maar toen kwam ze in aanraking met een andere functie waar ze veel interesse in had. Ze ging op zoek naar mogelijkheden om deze functie te beoefenen en kwam al snel uit bij ons voor zij-instroom opleiding. Vanuit de Langhenkel-Talenter Academie bieden wij namelijk verschillende zij-instroom opleidingen aan.

Onderstaand het verhaal van Chantal. Ze legt je graag uit welke zijinstroom-opleiding ze heeft gevolgd, hoe dat was, waarom ze voor Langhenkel-Talenter heeft gekozen en ze geeft ook nog een tip mee!

De eerste stap

Chantal is 29 jaar en woont in Tijnje. Tijdens haar werkzaamheden als ambulant begeleider kwam ze in aanraking met veel verschillende functies. “ Tijdens mijn werk als ambulant begeleider ben ik met veel verschillende functies in aanraking gekomen, ook met Wmo consulenten. Wanneer een cliënt een herindicatie moest aanvragen, merkte ik dat de cliënten ontzettend gespannen waren.”, aldus Chantal.

Ze was ervan overtuigd dat ze met haar kennis van problematieken en gesprekstechnieken kon aansluiten op de belevingswereld van de cliënt. “Door deze gedachten ben ik me gaan verdiepen in de mogelijke opleidingen/trajecten om mezelf om te scholen tot Wmo consulent. Ik kwam in contact met Langhenkel-Talenter en zo is het balletje gaan rollen.”.

Terug de schoolbanken in

Chantal solliciteerde op de vacature en ze mocht al snel op gesprek komen. “Tijdens het sollicitatiegesprek werd het concept van de Wmo zij-instroom opleiding uitgelegd. Dit is het eerste jaar dat het op deze wijze werd gegeven. Er werd veel in overleg uitgevoerd, ze vroegen echt naar mijn mening over mijn kunnen en van daaruit kreeg ik de kans om de zij-instroom opleiding te volgen.”.

De zij-instroom opleiding voor Wmo consulent duurt 8 dagen. Een klas bestaat uit maximaal 20 toekomstige collega’s. Bij Langhenkel-Talenter staat persoonlijke begeleiding hoog in het vaandel. We beperken het aantal deelnemers, zodat iedereen de begeleiding krijgt die nodig is en die ze verdienen.

De Wmo zij-instroom opleiding door de ogen van Chantal

“ Van tevoren had ik het vermoeden dat het intensieve dagen zouden worden. Tijdens de eerste dag was het nog onwennig. We waren met 12 collega’s die uit verschillende vakgebieden kwamen en uit verschillende delen van het land. Het was een leuk en gezellige groep, die elkaar kritische vragen durfde te stellen, maar ook elkaar gerust stelden. Duidelijk voelbaar was dat het voor iedereen wennen was om veel theoretische leerstof tot zich te nemen. De docenten gaven goed les en speelden ook goed in op de behoefte vanuit de groep. Ook werden we door de docenten uitgedaagd om naar ons eigen handelen te kijken om zo met de juiste informatie op zak, het werk als Wmo consulent te kunnen uitvoeren.”

Door de intensieve dagen en de kleine groep leer je elkaar ook goed kennen. Hier hebben onze deelnemers later veel profijt van! Ze beginnen allemaal aan een geheel nieuwe functie en zullen in een later stadium goed elkaars hulp kunnen gebruiken. “Ik vond het bijzonder om te zien en te merken dat alle collega’s, ondanks kenden we elkaar niet, zich met elkaar verbonden voelden. Het is een intensief traject wat je samen beleeft.”, aldus Chantal

De eerste praktijkstappen als Wmo consulent

Tijdens de opleiding lopen de deelnemers ook een aantal dagen mee met Wmo consulenten van Langhenkel-Talenter. Belangrijk, aangezien ze dan zien of dit écht is wat ze zoeken. De sollicitatiegesprekken bij Langhenkel-Talenter worden gehouden door mensen met veel vakkennis, maar we willen toch zeker weten dat iedereen de juiste keuze maakt. Chantal was er na de meeloopdagen in ieder geval 100% zeker van: “Tijdens de meeloopdagen kreeg ik de bevestiging dat ik de juiste keuze voor mezelf heb gemaakt. Omdat ik nog steeds voor mensen iets kan betekenen, maar dan gezien vanuit een groter geheel.”

Het vervolg

Na de opleiding gaan wij op zoek naar een opdracht voor onze kersverse collega’s. Al onze recruiters zetten zich dagelijks in om dit te bewerkstelligen. Doordat ze elkaar al beter kennen is het voor de recruiters en accountmanagers ook makkelijker om een gevoel bij iemand te krijgen. Waar past de nieuwe collega en waar wordt hij of zij gelukkig van. Werkplezier vinden wij bij Langhenkel-Talenter erg belangrijk. En met succes! Chantal werkt nu voor de gemeente Leeuwarden en dat doet ze met veel plezier!

Nieuwsgierig?

Chantal heeft de stap genomen, wil jij dit ook? Wij vroegen haar wat je dan het beste kan doen: “Indien je twijfelt of dit bij je past, neem contact op en ga in gesprek over de mogelijkheden. Zodat je niet achteraf denkt, had ik maar…”

Benieuwd naar de mogelijkheden? Solliciteer, neem contact met ons op of bekijk onze website voor meer informatie! 

Delen:
Top