Delen:

DisGover en Langhenkel-Talenter presenteren: Verward Gedrag the Game!

Om het lange paasweekend in te luiden zijn DisGover en Langhenkel-Talenter op Goede Vrijdag bij elkaar gekomen voor spelletjes en bubbels. Een specifiek spel, namelijk het spel dat wij in co-creatie ontwikkelden over verward gedrag. Na veel werk is het spel af! Dat moest natuurlijk gevierd én getest worden.

Het team

In een bont gezelschap van trainees, adviseurs en managers gingen we aan de slag met de ketensamenwerking rondom personen met verward gedrag. Op een speelse manier worden knelpunten in de keten bloot gelegd. Spreken alle ketenpartners bijvoorbeeld wel dezelfde taal? Het antwoord is nee.

Het spel

De vragen in het spel zijn inhoudelijk en relationeel van aard, zo stimuleert het spel discussie over de samenwerking en de inhoudelijke interpretatie van het onderwerp. Door samen te werken kun je het ultieme doel behalen namelijk: alle personen met verward gedrag zo hoog mogelijk op de geluksmeter krijgen. De achterliggende vraag is natuurlijk: hoe werken we samen in de keten om de dienstverlening te verbeteren en de inwoner zo goed mogelijk te helpen? Een interessant spelconcept waarbij je samen met willekeurig geselecteerde ketenpartners vragen beantwoordt over processen, meldingen, de cliënt centraal stellen, en andere complexe punten in de ketensamenwerking.

De totstandkoming

Om het spel inhoudelijk te onderbouwen hebben de trainees van DisGover zich de afgelopen maanden ondergedompeld in verward gedrag en tientallen mensen gesproken, van de veiligheidsmedewerkers op Utrecht Centraal tot gemeenten en van de politie tot onschuldige voorbijgangers op straat. Wat weet je van verward gedrag? Hoe verloopt de samenwerking? Tegen welke knelpunten loop je aan? Hoe zou het beter kunnen? Om vervolgens tot een groot aantal leuke en diverse spelvragen te komen die wederom zijn besproken met betrokken partijen om ze aan te scherpen. Zo kunnen we wel stellen dat het spel een waardevolle weergave is van de uitdagingen die er spelen in de samenwerking bij verward gedrag.

Speel het spel!

Iedere gemeente heeft het proces op haar eigen manier vormgegeven en daardoor kunnen lokale processen net even anders lopen. Voor welke uitdagingen jouw gemeente staat kan dus ook net even verschillen van een andere gemeente. Daarom is het des te leuker om het spel zelf ook eens te spelen! In een regionaal overleg bijvoorbeeld, met de verschillende ketenpartners. De GGZ, een woningcorporatie, de politie, het Veiligheidshuis, een zorginstelling, de gemeente, het wijkteam.. partners genoeg om uit te kiezen. De adviseurs van Langhenkel-Talenter verzorgen kennissessies om het spel in jouw gemeente te komen spelen. Wil je meer weten over het spel en de mogelijkheden? Neem contact op met Team Verward: Maarten Nap (06-82507517) of Melissa van Herwijnen (06-51621810).

Delen:
Top