Delen:

Werken bij Langhenkel-Talenter, hoe is dat?

Wie kan ons beter vertellen hoe het is om als collega in het werkveld te werken bij Langhenkel-Talenter dan een collega in het werkveld zelf? Precies, niemand dus! Daarom hebben wij onze collega in het werkveld Nicole, jeugdconsulent bij Langhenkel-Talenter, gevraagd of zij ons mee wil nemen in haar verhaal en hoe zij het vindt om te werken via Langhenkel-Talenter. Onderstaand is Nicole haar verhaal te lezen.

De overstap

Nicole is 29 jaar oud en al tien jaar werkzaam binnen de jeugdzorg. In die tien jaar heeft zij al meerdere functies binnen de jeugdzorg bekleed. Persoonlijk begeleider, trajectbegeleider en medewerker binnen het strategieteam. Alle drie de functies heeft Nicole met veel plezier uitgevoerd. Toch heeft ze een jaar geleden de overstap gemaakt naar Langhenkel-Talenter en dus het sociaal domein. “Ik merkte dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging. Tijdens mijn werk als strategieteam medewerker kreeg ik voor het eerst te maken met gemeenten. Tijdens de samenwerking dacht ik: Hé! Daar worden beslissingen gemaakt en dat wil ik ook! Ik ging op onderzoek uit en mijn interesse voor het sociaal domein en gemeente bleef maar groeien.”, aldus Nicole.

Het eerste contact

Toen ik de vraag stelde hoe Nicole in aanraking is gekomen met Langhenkel-Talenter begon ze te lachen, maar daar had Nicole gelukkig een positieve reden voor: “Het grappige is dat ik zelf niet heb gesolliciteerd bij Langhenkel-Talenter maar dat Liz (accountmanager bij Langhenkel-Talenter) mij heeft benaderd. Ik had mijn CV op De Nationale Vacaturebank gezet, gewoon om even te kijken wie mij zouden benaderen. Diezelfde dag werd ik al door Liz benaderd en twee dagen later zat ik bij Langhenkel-Talenter voor een gesprek met Liz. Tijdens het eerste telefoongesprek merkte ik direct dat er een klik was. Liz heeft mij in het eerste gesprek geadviseerd en de rest is geschiedenis.”.

Het projectmatig werken, hoe is dat?

Nicole heeft nu al meerdere opdrachten via Langhenkel-Talenter met succes en veel plezier afgerond. Het werken op verschillende opdrachten is natuurlijk een andere tak van sport. Ik vroeg Nicole dan ook naar de plus- en minpunten van het projectmatig werken: “Ik hou van afwisseling, het houdt je scherp en ik vind dat het ontzettend goed is voor je ontwikkeling. Je leert verschillende functies, werkwijze, organisaties en mensen kennen. Ik noem het zelf soms ook wel stage 2.0! Je leert in korte tijd ontzettend veel, maar gelukkig krijg ik nu geen stagevergoeding.”

Het gras is natuurlijk niet altijd groener aan de overkant. Nicole ziet in het projectmatig werken soms ook een nadeel voorbijkomen: “Wanneer je in een heel leuk team werkt, dan weet je eigenlijk al dat je aan het einde van het project het hele leuke team verlaat. Je weet nog niet waar je terechtkomt en of het nieuwe team en project net zo leuk is als de vorige. Gelukkig heb ik alleen nog maar leuke projecten en teams gehad, maar ik ga het ongetwijfeld een keer meemaken. Toch lijkt mij dat prima hoor, je weet pas wat je niet leuk of interessant vindt wanneer je het meemaakt. Je leert er alleen maar van!”

Het werken bij Langhenkel-Talenter

“Anders dan ik had verwacht, maar in positieve zin. Je krijgt te maken met een hele persoonlijke benadering. Liz en andere accountmanagers, maar ook Sanne (Adviseur Jeugd) bellen regelmatig op om even bij te kletsen, te vragen hoe het gaat of om ergens af te spreken. Hierdoor heb ik nu goede contacten met verschillende collega’s die op het kantoor van Langhenkel-Talenter werken. Ik kan ook mijn vragen, lastige situaties of ervaringen kwijt bij hen. Het voordeel hiervan is dat zij beschikken over veel ervaring en kennis van gemeenten en de jeugdzorg. Ook bekijken zij de situaties vanuit een groter geheel, omdat zij er verder van afstaan. Dit werkt voor mij erg fijn. Iedereen denkt met je mee”, aldus Nicole.

Jouw ontwikkeling via Langhenkel-Talenter

Langhenkel-Talenter biedt meerdere trainingen per jaar aan. Deze zijn op vrijwillige basis, dus je moet er altijd voor zorgen dat de trainingen interessant zijn. Nicole heeft al meerdere trainingen gevolgd en met veel plezier: “Ja ik heb er al heel wat gevolgd hoor! De trainers zijn inhoudelijk erg sterk en hebben ook veel praktijkervaring. Zo had ik het laatst een training over wet- en regelgeving, belangrijk maar je verwacht wel taaie stof. Onze trainer was een rechter die daarvoor gemeente secretaris was. Hierdoor kon hij de theorie met praktijk voorbeelden uitleggen. Hierdoor werd de taaie stof toch een stuk minder taai zeg maar. Ook zijn de thema’s goed gekozen, elke training die ik tot nu toe heb gevolgd is een verrijking. Je hebt ook zelf de keuze welke training je gaat volgen, je weet natuurlijk zelf het beste waar je scholing in nodig hebt.”

Zou jij Langhenkel-Talenter aanraden?

“Sterker nog, dat heb ik al gedaan, haha! Ik vind de persoonlijke benadering en vooral hulp echt heel fijn en dat mogen jullie ook weten. Dat heb ik ook al vaker gezegd tegen Liz hoor! Ik heb nog nooit een ‘nee’ gehoord bij één van mijn vragen. Kijk, je moet er wel van houden om op verschillende opdrachten te werken. Ik was op het begin ook even huiverig, maar het brengt zoveel nieuwe inzichten en ervaringen. Ik vind vooral het ontmoeten van nieuwe mensen en werkwijze erg interessant. Mijn netwerk is nog nooit zo hard gegroeid.”, aldus Nicole.

Benieuwd naar de mogelijkheden en ben jij een toekomstmaker?

Als toekomstmaker bij Langhenkel-Talenter ben je iedere dag van betekenis voor mens en maatschappij. Je werkt aan maatschappelijk relevante opdrachten voor onze opdrachtgevers bij de overheid. Heb jij de ambitie om het verschil te maken? En de persoonlijkheid om het Nederland van morgen mee vorm te geven? Houd je van dynamiek en wil je blijven groeien? Dan ben jij een echte toekomstmaker! Lees hier meer over onze toekomstmakers en hoe jij er één kan worden! 

Delen:
Top