Delen:

Werken rondom de feestdagen is een feestje!

December is de maand van de feestdagen, kerst en oud & nieuw staan voor de deur. Sommige bedrijven besluiten om tussen kerst en oud & nieuw de deuren te sluiten, maar een groot deel van de bedrijven is open. Uit onderzoek is gebleken dat de helft van werkend Nederland vrij heeft of neemt tussen kerst en oud & nieuw. Sommige werknemers zien het als het ideale moment om een aantal dagen op te nemen. Andere werken graag rondom de feestdagen, maar waarom? Werken voor, tussen en na feestdagen neemt een hoop voordelen met zich mee. Wat de voordelen zijn leg ik je graag onderstaand uit.

Feestelijke sfeer

Allereerst, het is ontzettend gezellig! Iedereen is nog in de feeststemming, aan het uitbuiken en heeft mooie verhalen te vertellen over de feestdagen. Wat heeft iedereen gedaan? Wat voor cadeaus zijn er gegeven? En welke tante of oom heeft zich weer laten gaan? De feestelijkheid van de feestdagen neemt iedereen simpelweg met zich mee.

Rust en tijd

Zoals bovenstaand staat beschreven, de helft van werkend Nederland is vrij. Dit betekent dat je veel minder ad hoc werk binnenkrijgt. Je krijgt de tijd om alle taken van je lijstje te schrappen die er eigenlijk al veel te lang op staan. Zo ga je vers en met een lege lijst het nieuwe jaar in.

Filevrij en lege treinen

Geen auto te zien of je staat zo ongeveer alleen op het station, heerlijk toch! Je kunt in alle rust naar je werk en je staat niet als een sardientje in een volgepakte trein. Daarnaast is de kans groot dat je er nog een stuk sneller bent ook.

Saamhorigheid

Door rondom de feestdagen te werken creëer je saamhorigheid. Veel van jullie collega’s zijn vrij, maar jullie niet hoor! Jullie gaan gewoon door en dat doen jullie samen en met een lach. De radio gaat aan, de foute kerstnummers staan klaar op de playlist en jullie maken er je eigen kleine feestje van.

Nog voor het nieuwe jaar een nieuwe baan?

Ook bij Langhenkel-Talenter staan we rondom de feestdagen klaar om jou te helpen! Ben je benieuwd naar de mogelijkheden en kansen of wil je rondom de feestdagen door (eerder of later mag natuurlijk ook 😉) een keer op gesprek komen? Neem dan een kijkje op: www.langhenkel-talenter.nl.

Delen:
Top